Česká Miss vybrala na pomoc Haiti 10 tisíc dolarů

14.01.2010 | Revue

Dvanáct finalistek České Miss 2010, které absolvují v Dominikánské republice desetidenní soustředění, je v pořádku, i když sousední Haiti zasáhlo ničivé zemětřesení.

Navíc vybraly 1O tisíc dolarů na pomoc postižené zemi.

"Všichni jsme vděčni za to, že dívky nacházející se v blízkosti devastující přírodní katastrofy přežily vše ve zdraví. A o to více cítíme s postiženými a pozůstalými v Haiti velkou solidaritu," řekla ředitelka České Miss Michaela Maláčová. Dodala, že během jednoho večera bylo vybráno 10 tisíc dolarů a tato částka poputuje na účet pomoci, který zřídily USA.

Při zemětřesení byly finalistky České Miss na cestě z Punta Cany, svého dočasného domova, na poloostrov Samaná. Nacházely se tak zhruba 300 kilometrů od ničivé katastrofy. Pocítily jen slabé otřesy a podle jejich vyprávění to bylo vidět také na poblíž stojících autech.

Po návštěvě malebného poloostrova si dívky prohlédly hlavní město Dominikánské republiky Santo Domingo.

Zde navštívily mimo jiné dům Kryštofa Kolumba, muzeum jantaru a domácí výrobnu doutníků. Krásky také poobědvaly s náměstkem ministra kultury této země. Kvůli špatnému počasí, protože v Dominikánské republice vytrvale pršelo, se pak musely vrátit do Punta Cany. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.