Bolí vás při rybaření záda? Chytejte pohodlněji!

22.02.2009 | Volný čas

Ve svém volnu rádi vyrážíte na ryby. Kromě háčků, které máte ve svém zeleném ruksaku, je tu však ještě jeden háček. Po a často již během trpělivého čekání, kdy leckdy vzdorujete žíznivým komárům či nepřízni počasí, vás bolí záda, nohy, někoho celé tělo.

Je zřejmé, že na vině je nepohodlí, přesněji nevhodný způsob sezení. Poradíme vám, jak na to vyzrát.


Sklopná židlička
Malá sklopná rybářská židlička je velmi praktická v tom, že se vzhledem ke svým rozměrům a skladnosti velmi snadno přenáší, převáží a všude se vejde. Také vás skoro nic nestojí. Ovšem na úkor vašeho zdraví a pohodlí. Pokud hodláte zaskočit na hodinku dvě k blízkému potoku, rybníku kousek od vaší chatičky, kam navíc půjdete pěšky, nedá se této malé sklopné židličce nic vytknout. Větší akce si však žádají také větší pohodlí. Rybáři na ně také obvykle nevyráží pěšmo, ale autem, do kterého se vejdou i jiné kusy tohoto druhu nábytku. Ale i ty mají velmi nízkou hmotnost. O jaký nábytek se jedná?


Pohodlné lehátko 
Začněme třeba pohodlnými sklopnými lehátky, která se vyrábějí přímo pro rybáře. Ptáte se, jak se odlišují od obyčejných lehátek? Jinými slovy, jak se pozná, že mají co do činění právě s milovníky tohoto druhu zábavy? Celkem snadno. Kromě nízké hmotnosti a dobré skladovatelnosti, což splňuje obecné požadavky kempinkového nábytku, mají tato lehátka celou řadu dalších užitečných vlastností. Jsou vybavena napnutou nepromokavou matrací se speciálním kovovým rámem. Rám je dostatečně široký, aby zajistil pohodlí také rybářům většího vzrůstu. Materiály použité k výrobě lehátek pochopitelně počítají s možnou kontaminací s vodou. Případné skvrny od bahna z povrchu lehátka snadno odstraníte. Navíc jistě oceníte, že se lehátka snadno a rychle skládají.

Také svým designem zapadají přesně do rybářského prostředí, kde tmavozelená barva jednoznačně vede.

V lehátku nemusíte nutně číhat jen na ryby, můžete si na něm zdřímnout třeba na skautském táboře.


Kde nakoupit
Při průzkumu rybářských potřeb nás mimo jiné zaujaly některé kusy nábytku, které nabízí internetové stránky britského prodejce www.fishtec-coarse.co.uk. Za rybářským nábytkem samozřejmě nemusíte až tak daleko. Prodejců rybářských potřeb není v České republice málo. Pohodlné lehátko pořídíte kolem pěti tisíc korun. Mrkněte třeba na následující web: www.ukaprika.cz. Připadá vám lehátko za pět tisíc korun příliš drahé? Tak to se raději podívejte do některého z internetových bazarů rybářských potřeb. Stejně tak můžete využít výprodejů obchodů s turistickými a rybářskými potřebami.


Rybářský trůn
Sedíte rádi v křesle? Rybářské křesílko bude vhodným řešením právě pro vás. Takové křesílko má vlastně každý pořádný rybář. Takže vy, kdo s rybařením teprve začínáte, věřte, že vedle nepromokavého oblečení, holinek, prutu a dalších potřeb se vám tento kamarád (i do deště), bude hodit. Rybářská křesílka se obvykle vyrábí z kombinace polyesteru a kovu. Jejich hlavní výhodou, ve srovnání s lehátkem, je nízká cena. Obyčejné křeslo totiž pořídíte klidně i za dvě stě korun. V případě, že nemáte peněz nazbyt, prosurfujte například www.astoncentral.cz, www.tropicliberec.cz, nebo stránky dalších tuzemských prodejců.


Pokud vás však uspokojí pouze profi výrobky, pak budete muset nějakou tu bankovku přidat. Ve stabilním rybářském křesílku, které lze polohovat, se vám bude sedět skoro tak pohodlně jako v multikině. Kromě toho, že si při pohledu na vodní hladinu a přibližující se ryby vychutnáte film, v němž se stanete jedním z hlavních hrdinů, máte po stranách křesílka také držáky na nápoje. Některá křesílka jsou vybavena dalším příslušenstvím, jako je rozšířená odkládací plocha. Jestliže patříte do vyšší váhové kategorie, nebo vyrážíte do náročnějších terénů, na křesílku raději nešetřete a dopřejte si odpovídající kvalitu v luxusním provedení.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.