Aby vztah na dálku přežil

05.11.2010 | Sex a vztahy

Žije Váš partner daleko od Vás? Tak to je Vám určitě často smutno. Na druhou stranu se zase na sebe více těšíte. Že jsou to chabá slova útěchy? Bojíte se, aby Váš vztah odloučení přežil? Poradíme Vám, co máte (a hlavně co nemáte) dělat!

Vnímání odloučení 
Názory na vztah na dálku se různí. Někdo tuto formu vztahu považuje za zbytečné trápení, jiný za zkoušku. Třetímu naprosto vyhovuje, protože mu poskytuje velkou míru svobody a ještě je pro něho zárukou dobrého sexu. Vztah na dálku je ideální pro partnery, kteří se zatím nechtějí na nikoho příliš vázat. Naopak je nevhodný pro citlivější jedince, kterým delší samota nedělá dobře. Vztah na dálku je emociálně náročný zejména pro partnery, kteří žili nějakou dobu spolu, a poté, například z důvodu využití pracovní příležitosti jedním z nich, došlo k odloučení. V tomto případě se skutečně jedná o zkoušku toho, co vztah vydrží. Velmi často dochází k tomu, že si jeden z partnerů uvědomí (nejčastěji muž), že mu tato náhle získaná větší míra svobody vlastně vyhovuje. Druhý partner (nejčastěji žena) naproti tomu pociťuje silný stesk a snaží se o častější kontakt. Telefonuje, píše esemesky, anebo se rozhodne znenadání přijet, což může skončit katastrofou – nejčastěji v podobě skandálního odhalení nevěry, anebo reakcí překvapeného partnera, který se cítí být zaskočen. Jste také v situaci partnerky, která se bojí, že o svého partnera přijde? Cítíte se bezradná? Tak pozor, ať neprovedete nějakou hloupost. 

Jak všechno nezkazit 
Pokud si přejete svůj vztah, který se stal vztahem na dálku, udržet, neměla byste to nikdy dělat násilím, abyste ve svém partnerovi nevzbudila dojem, že je Vámi štvaná zvěř. (Která nakonec před Vámi zděšeně uteče.) Naopak to musí být on, kdo Vám častěji telefonuje, a ptá se, jaký jste měla den. Přestože žijeme v 21. století, muž si potřebuje připadat jako lovec. Co může vztahu dále uškodit, to jsou časté výčitky směřované na adresu Vašeho partnera. Mezi výčitky se nikdo nechce vracet. Další dobrá rada zní, abyste oddělila život hrdinek romantických telenovel od toho vlastního. Jinak se Vám může stát, že zažijete nepříjemné zklamání. Pokud se Váš partner vrátí unavený a bude si chtít odpočinout namísto vášnivého milování v předsíni, vůbec to neznamená, že Vás už nemiluje. To, že se na Vás ve dveřích hladově nevrhne, ho neusvědčuje ani z nevěry. Raději projevte pochopení, radost z toho, že jste spolu, napusťte vanu, anebo otevřete lahvinku dobrého červeného a nechte věcem volný průběh. Je nepsaným pravidlem, že partneři vztahů na dálku mívají nesrovnatelně lepší sex než partneři nablízko.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z brambor

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.