5 kroků k dokonale štíhlému tělu


Možná jste na začátku roku s nadšením pustili do cvičení a najednou vám dochází motivace. Nezoufejte! Máme pro vás hned pět tajných kroků, které vám pomohou zhubnout a dodržet vaše předsevzetí.

Špatné stravování nejde vycvičit, to je zkrátka holý fakt. Nelze popřít skutečnost, že vaše strava je rozhodující součástí skládačky, pokud jde o dosažení dokonalého těla. Existuje mnoho osobních trenérů, typů vybavení a reklam, které vám slibují, že můžete v jednom jednoduchém cvičení spálit tisíce kalorií.

Nevěřte slibům. Každá rovnice má dvě strany a v tomto případě perfektní tělesná rovnice zahrnuje dobrou stravu na jedné straně a cvičení na té druhé.

 

Dvoustranný přístup

Po celá léta se lidé zaměřovali pouze na dietu, aby zhubli. V médiích to bylo běžné téma, ale věda dokazuje, že existuje mnoho výhod, které můžete z aktivní činnosti získat. Pravidelná aktivita může pomoci zlepšit vaši fyzickou pohodu, zpomalit proces stárnutí, zlepšit vaši náladu nebo zvýšit vaše sebevědomí. Také vám může pomoci lépe zvládnout nutriční potřeby, abyste si udrželi své tělo v rovnováze po dlouhou dobu. Začnete si všímat toho, že když cvičíte, začnete toužit po výživných potravinách. Když budete jíst lépe, budete mít více energie na cvičení.

 

Co je dokonalé tělo?

Dokonalé tělo není jen o vzhledu. Je to to tělo zdravé a připravené plnit úkoly, které po něm žádáte, abyste mohli žít šťastný a naplňující život. Definice dokonalosti je pro každého velmi osobní a stále se vyvíjí. Neexistuje žádný obecně stanovený standard toho, co je dokonalé tělo – navzdory tomu, co říkají média. Vaše dokonalá tělesná rovnice by měla usilovat o pocit nabití energií a o to vypadat fit, fungovat co nejlépe, v ideálním případě kombinovat všechny tři věci. Ať už je vaše definice jakákoli, musíte mít 100% pozitivní přístup, abyste mohli uspět.

Pět kroků k dokonalému tělu

Pět kroků k získání dokonalého těla vám pomůže začít a udržovat kontrolu nad rovnicí dokonalosti vašeho těla.

 

Dostatek

Poskytněte svému tělu to, co potřebuje. Cílem vašeho denního příjmu výživy je dát vašemu tělu palivo, které potřebuje k plnění základních funkcí každodenního života. Vaše tělo potřebuje také živiny, aby se zotavilo, zejména po náročném tréninku.

 

Přítomnost

Dnešek je důležitý, protože zítra jsou jenom sliby. Všichni se proviníme tím, že řekneme: „Zítra začnu,“ ale co je na dnešku špatného? Začněte ještě dnes a buďte přítomni ve svých rozhodnutích. Nejmenší změny mohou vést k významným výsledkům, musíte však začít, abyste vyvolali změnu.

 

Vytrvalost

Přizpůsobit se a cítit se zdravě by nikdy nemělo být jen krátkodobým cílem. Ano, možná vás bude motivovat nadcházející událost, abyste se dostali do formy. Chcete-li však dosáhnout dobrých výsledků a udržovat zdravé návyky, musíte být vytrvalí a dlouhodobě oddaní. Vytrvalost se vyplatí, pokud jde o zavádění nových návyků zdravého životního stylu.

 

Produktivita

Využijte maximum svého času a každou sekundu počítejte. Když jste na běžícím pásu, nedívejte se televizi ani nečtěte časopis. Místo toho tvrdě pracujte a udržujte svou intenzitu na vysoké úrovni, zejména pokud máte na cvičení jen krátký čas. Připravte si sestavu cviků, udržujte ji jednoduchou a co nejpraktičtější. Připravte se na úspěch tím, že dosáhnete svých cílů u každodenních aktivit.

 

Trpělivost

Nejlepší dárek, který si můžete dát, je dar trpělivosti. Aby se vaše tělo změnilo, musíte mu dát čas na přizpůsobení se vašim novým a vylepšeným zvyklostem zdravého životního stylu. Opakování a čas je to, co je potřeba k vytvoření dobrých návyků, které vydrží. Nejlepší přístup je vzít to jeden den po druhém.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.