„Jsem hrdý, že jsem Michelle přivedl do Prahy!“

06.04.2009 | Revue

Michelle Obamová (45) vedle svého charismatického muže jen září. Kombinuje se v ní přirozená elegance a vřelost. Získala si Evropany a naprosto je okouzlila svým šarmem.

Sám prezident Obama si uvědomuje, jak významnou roli hraje na jejich společných cestách jeho manželka. I když by to tak mnozí mohli chápat, necítí se zastíněný její osobou.
Naopak, připomněl slavnou větu Johna F. Kennedyho, kterou bývalý prezident USA pronesl o své ženě během jejich věhlasné cestě po Evropě v roce 1961.
Tehdy Jackie Kennedyová upoutala hlavní pozornost na sebe a nadchla celou Evropu. Šlo o první státní návštěvu Francie, kterou John F. Kennedy absolvoval, a přijetí Jackie jej přimělo představit se jako „muž, který doprovodil Jacqueline Kennedyovou do Paříže.“
V Praze Obama prohlásil: „Dnes jsem hrdý na to, že mohu stát s vámi zde uprostřed tohoto skvělého města ve středu Evropy. A parafrázuji jednoho z mých předchůdců, když řeknu, že jsem také hrdý na to, že mohu být tím mužem, který přivedl Michelle Obamovou do Prahy.“

Ve stínu první dámy?
Jeden z nejvyšších poradců amerického prezidenta prohlásil, že Obama se již dávno smířil s tím, že cestuje ve stínu své manželky.
„Michelle Obamová má fanoušky po celém světě, ale nemá většího fandy, než kterým je samotný prezident,“ uvedl David Axelrod, poradce prezidenta pro CNN. „A víte co, já si myslím, že je šťastný, když může stát v její záři,“ dodal Axelrod svůj názor na vztah prezidentského páru. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.