Přírodní aromaterapeutická kosmetika pro tělo i duši

07.12.2012 | Péče o tělo | Pleť | Vlasy

Stále více vyhledáváme kosmetiku, která obsahuje různé látky pocházející z přírody – heřmánek, olivový olej, aloe vera a další extrakty z rostlin...

Stále více se objevují značky a produkty, které jsou označeny jako přírodní kosmetika, kosmetika s obsahem přírodních látek, bio kosmetika. Jak se ale v takové nabídce vyznat? Ne každý výrobek, který má na obalu uvedenou podobnou informaci, je totiž skutečně přírodní kosmetikou. Často mohou i takto označené výrobky obsahovat syntetické látky nebo ropné produkty. Abyste nenaletěli, vybírejte raději takovou kosmetiku, která je certifikovaná – certifikát od nezávislé autority totiž potvrzuje, že složení daného výrobku je kontrolováno a ověřováno. Už několik let existuje i česká certifikace, a to Certifikovaná přírodní kosmetika (CPK), označující přírodní kosmetiku, a pak Certifikovaná přírodní kosmetika BIO (CPK Bio), označující přírodní kosmetiku v bio kvalitě. A hledáte-li přírodní kosmetiku se vším všudy, vsaďte přitom zároveň na aromaterapii – objevíte tak šetrnou, přitom ale účinnou a zároveň kompletní péči nejen o tělo, ale i o duši.



Na českém trhu již 15 let působí společnost Nobilis Tilia. Ač latinský název, skrývají se za ním dva přední čeští aromaterapeuti – Zdeněk Šedivý a Adéla Zrubecká. Ti se společně věnují již řadu let aromaterapii a spolu s týmem odborníků společnosti Nobilis Tilia i vývoji přírodní a bio kosmetiky s aromaterapeutickými účinky, která se prodává pod stejným názvem – Nobilis Tilia.

Aromaterapie je založená na působení různých vůní na celý organismus člověka. Éterické oleje, které jsou zdrojem těchto vůní, dokáží působit jak na tělo, tak i na psychiku současně, jejich vliv je tedy komplexní a pomáhají na obou úrovních. Řada problémů, které nás čas od času trápí, ať už je to stres, nachlazení či třeba únava – mají své fyzické i psychické projevy, a právě při účinné aromatické terapii pocítíte, jak se tyto nepříjemné projevy řeší současně. Na rozdíl od moderních chemických léků, éterické oleje nemají žádné nepříjemné vedlejší účinky a – co je důležité – posilují přirozenou imunitu organismu.



Od působení samotné aromaterapie je už jen krůček k aromaterapeutické kosmetice. „Hledáme takové kombinace, které zlepšují stav pleti a pokožky, a působí dobře i na psychiku. V péči o pleť, pokožku a vlasy používáme kvalitní osvědčené suroviny, jako jsou třeba bambucké máslo, rostlinný skvalen, kokosové máslo, arganový olej, šípkový, jojobový či mandlový olej a podobně. Například sprchové gely vždy šetrně pečují o pokožku a díky obsahu účinných směsí éterických olejů dokáží pomoci při stresu, únavě či nachlazení, posilují imunitu, vitalitu, zlepšují náladu,“ popisuje synergii přírodní kosmetiky a aromaterapie Adéla Zrubecká, a pokračuje: „Důsledně se vyhýbáme používání různých syntetických látek, například syntetických detergentů, barviv a dalších umělých látek nebo ropných produktů, běžných ve většině kosmetiky, ale používáme výhradně látky přírodní, v našich vlastních kosmetických recepturách. Konkrétně například u šamponů, tam se můžeme pochlubit skutečně originálním řešením.“



Současný sortiment Nobilis Tilia zahrnuje bohatou nabídku péče o pleť i celé tělo, pro ženy, muže, děti, těhotné i miminka. Najdete tu kompletní péči o pleť i pokožku – přes běžné čištění, odličování, denní i noční péči přes intenzivní ošetření a ochranu. Jsou to různé druhy krémů, emulzí a gelů, dále pečujících olejů, sprchových a odličovacích olejů pro různé typy pleti, přes sprchové gely, koupelové oleje, šampony na vlasy, až po tělové a masážní oleje, tělové balzámy, peelingy či speciální výrobky určené například pro intimní hygienu, na strie, celulitidu, květové vody, přírodní deodoranty, pudry, jíly a podobně. Tím ovšem nabídka zdaleka nekončí – na své si přijdou i muži, a to díky ucelené Pánské sadě pro kompletní péči. Speciální řada byla vyvinuta i pro těhotenství, porod a péči o miminka. V portfoliu najdeme i prostředky pro péči o pokožku s lupénkou a ekzematickou pokožku.

Samostatnou kapitolu nabídky Nobilis Tilia tvoří éterické oleje a jejich směsi do aromalamp nebo difuzérů, do koupelí, neutrálních olejových nebo krémových základů pro vlastní potřebu – k masážím a podobně. Nobilis Tilia používá a nabízí éterické oleje výhradně přírodního původu, tedy získávané destilací z rostlin.



„Suroviny, které k výrobě našich produktů používáme – ať už to jsou éterické oleje, rostlinné oleje a další – procházejí náročným výběrem, hledáme vždy konkrétní pěstitele nebo zpracovatele, kteří dokládají původ všech surovin, způsob pěstování rostlin a jejich zpracování. Jen tak máme jistotu, že pracujeme s kvalitními surovinami, a můžeme pak nechat naše výrobky certifikovat jako CPK,“ popisuje přístup k vývoji a výrobě Adéla Zrubecká. Většina produktů Nobilis Tilia má totiž certifikát CPK, stále více produktů se pak snaží firma nabízet v bio kvalitě, kterou potvrzuje právě certifikát CPK bio. Kompletní přehled včetně aktuální vánoční nabídky – cenově zvýhodněných vánočních dárkových balíčků – najdete na www.nobilis.cz, kde je také internetový obchod, v němž můžete všechny výrobky pohodlně objednat.
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.