Plastika prsu vyřešila trauma z asymetrie


Energická asistentka prodeje Jana (23) se od puberty potýkala s problémem nestejně velikých prsů.

Nákup prádla byl obrovský problém, bazén místem, kterému se vyhýbala, a navazování vztahů s opačným pohlavím jejím handicapem značně trpělo. Silikový implantát, kterým si nechala na pražské klinice Brandeis Clinic asymetrii vyrovnat, jí pomohl mít opět radost ze svého těla a vyvolal chuť na sobě dál pracovat.

Těžko se to vysvětluje, když si to někdo neprožil,“ snaží se popsat svoje pocity Jana, „často jsem slyšela od kamarádek, že to ani není moc poznat, ale já jsem o svém problému věděla každý den a, ačkoli jsem se s ním naučila nějak žít, pořád mi na určité úrovni vnímání sama sebe vadil,“ dodává svěží černovláska. Rozhodla se objednat na konzultaci k MUDr. Andree Musilové na Brandeis Clinic, aby se dověděla, jaké jsou možnosti řešení.

Zvětšení prsou

Doktorka Musilová nechala Janu vyzkoušet si velikost implantátu ve speciálním prádle, aby společně vybraly správnou velikost pro zvětšení prsu. Janino přání bylo upravit menší prs, tak aby měla plný dekolt a mohla nosit hluboké výstřihy, o kterých dosud jen snila. Doktorka Musilová doporučila pro augmentaci prsu ergonomický silikonový implantát s Qčipem o objemu 230 ml a popsala klientce průběh operace. Ta trvala o něco kratší dobu, než je obvyklé, právě proto, že se operoval jen jeden prs. Jana chtěla vědět, jestli se má obávat bolesti. Doktorka Musilová jí vysvětlila, že bolest je velmi individuální a odvíjí se jednak od toho, jak ji celkově vnímá a pak také od toho, jak je implantát vložen. Pokud je uložen pod sval, bývá to vnímáno jako bolestivější než při vložení pod prsní žlázu. Stejně tak, jako po jiné operaci, i po zvětšení poprsí se vyskytne bolest, únava a pooperační otok. Nicméně tyto příznaky do několika dnů vymizí.

Jana nakonec zvládla operaci velmi dobře. „Před zákrokem jsem se vlastně ani nestihla bát, protože jsem na Brandeis Clinic byla stále v péči moc milých lidí, kteří se mi intenzivně věnovali. A po operaci jsem doma ani nepotřebovala léky tišící bolest,“ popisuje klientka.

Brandeis Clinic

Sebevědomí, které jsem měla vlivem asymetrie hodně nízké, je teď tak na 90 %,“ neskrývá nadšení Jana. Zatímco dříve, když slyšela kompliment na své vnady, klopila oči, a byla ráda, že je oblečená, teď se upřímně těší na nákup normálního prádla. „Konečně poprvé od puberty mám možnost si vybrat na sebe to, co se mi líbí a ne to, co mi tak nějak bude!“ uzavírá s širokým úsměvem.

Zajímá vás příběh Jany? Podívejte se na video!

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.