Nevěra mužů versus nevěra žen. V čem je rozdíl?

01.05.2012 | Sex a vztahy

Nevěra k mezilidským vztahům bohužel odedávna patří. Mezi nevěrou mužů a nevěrou žen je však rozdíl, a to především v motivaci. Většina mužů obvykle hledá pouze milostné povyražení, zatímco ženy si od bokovky slibují mnohem více.

Muži jsou dobyvatelé a lovci
Muži jsou povahou lovci a dobyvatelé, kteří mají rádi sex. Vzrušují je ženy, které jsou pro ně nedobytné. Manželka nebo trvalá partnerka je jimi vnímána jako ulovená trofej. Většina z nich má proto chuť, občas si zalovit. Když uspokojí své lovecké pudy, obvykle se vrací zpět za svou rodinou, kterou nemají v úmyslu opustit. Nevěra jim slouží k posílení sebevědomí. Nehledě na to, že většina mužů má častější potřebu sexu než ženy. Mimo partnerský vztah proto často hledají doplnění svých potřeb.

Ženská nevěra je nebezpečnější pro vztah
Protože my ženy na rozdíl od mužů nedokážeme oddělit své emoce od sexu, máme tendenci ke svému milenci více citově přilnout, což samozřejmě poznamená náš hlavní (nebo chcete-li oficiální) partnerský vztah. Jako hlavní důvod své nevěry většina žen uvádí zklamání z proměny stávajícího partnerského vztahu v čase. Pokud nás partner nehýčká tolik, jako tomu bylo na začátku, začneme pociťovat deficit lásky, kterou pak hledáme jinde. Bohužel většinou však narazíme na muže, kterému jde především o sex.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.