Když si život žádá změnu image, nebraňte se!


Cestičky života jsou spletité a mnohdy i nevyzpytatelné. Často nás tak přivedou na rozcestí, a my se musíme rozhodnout...

Vykročit do neznáma, nebo zůstat nohama pevně na zemi? Osud je mocný čaroděj a připravuje nám tak nejrůznější výzvy či období, kterými musíme projít, abychom se něco naučili, něco pochopili nebo změnili svůj přístup k životu, nebo k sobě samé. Ke každé příležitosti bychom však měli přistupovat s úsměvem na tváři.

Chopte se životní změny oběma rukama!
Možná se před vámi objevila perspektivní pracovní nabídka, kterou by byla škoda odmítnout. Nebo jste se seznámili s milým mužem, máte domluvenou schůzku a vy nechcete nic ponechat náhodě. Chcete svou životní výzvu pevně uchopit, ale podvědomě tušíte, že pro to budete muset udělat mnohem více, nežli si nastudovat informace o dané firmě nebo vybrat vhodné oblečení na první rande. S důležitým krokem vpřed vám může pomoci změna image, která vám dodá na sebevědomí a změní to, jak se vnímáte vy sama. A pokud se budete líbit sama sobě, uděláte obrovský dojem i na své okolí!

Proměna nemusí být radikální
Většina žen se drží své stálé vizáže klidně několik let. Najdou si zlatou střední cestu s ohledem na účes i způsob líčení, který jim vyhovuje, a nechtějí nic měnit. Jenže čas od času je změna potřeba. Pokud se bojíte, že z vás proměna vizáže udělá někoho úplně jiného, je váš strach naprosto zbytečný, nemusíte přece zacházet do extrémů. Mnohdy i drobná pomoc od zkušené kadeřnice nebo vizážistky dokáže s vaším vzhledem hotové divy, i kdyby se jednalo o decentní změnu v líčení nebo lehce jiný účes. Stejně jako v jednoduchosti, i v maličkostech se skrývá krása.

Vybočte ze stereotypu
Po změně vizáže často touží maminky na mateřské dovolené, které od rána do večera lítají kolem svých dětí, plínek a příkrmů. Když se na sebe podívají do zrcadla, naskytne se jim pohled na rozčepýřené vlasy - zpravidla stažené do rychlého culíku - kruhy pod očima a bledou pleť. Tak to ale nemusí být! Záleží jen na vašem přístupu!

Nemusíte na to být sama
Zatímco maminky na mateřské dovolené hledají takový účes, který jim bude slušet, ale zároveň nebude vyžadovat složitou úpravu, cílevědomé ženy snažící se o kariérní postup vyžadují takovou proměnu vizáže, která jim dodá nejen na sebejistotě, ale i na důvěryhodnosti či respektu. Nevíte-li si rady, co by slušelo a vyhovovalo zrovna vám, není nic jednoduššího, než si nechat poradit u odborníků. Ti vám doporučí vhodný účes s ohledem na váš pracovní post nebo aktuální životní situaci. Poradí i s líčením, které vám může zvýraznit rysy nebo je naopak zjemnit. Cizí jim není ani porada ve světě módy, které můžete využít v případě, kdy chcete třeba šikovně zamaskovat nějaká ta kila navíc, nebo i s ohledem na novou pracovní pozici.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.