Jaké líčení se hodí na ples?


A je to tady! Plesová sezona odstartovala v celé své parádě a společenské sály se o večerech hemží lidmi. Poradíme vám, jak se nalíčit na ples.

Většina žen ples považuje za ideální příležitost k tomu, aby se pořádně vyšňořily… s nadšením vybírají plesové šaty, volí k nim vhodné botičky i doplňky a přemýšlí nad účesem. Aby celek působil dokonale a vaše vizáž neměla jedinou chybičku, musíte promyslet i líčení.

licidla

Máte příležitost být výstřední

U večerního líčení, nebo chcete-li líčení na ples, si můžete dovolit být výstřednější nežli normálně. Zatímco u běžného líčení se ženy drží spíše při zemi, pro ples či jiný večírek se výraznější líčení hodí. Samozřejmě se nic nesmí přehánět a vy byste ze sebe neměli udělat zmalovaného šaška. I tak ale není k zahození ta vidina, že můžete zkusit něco jiného, nemyslíte?

Perfektní pleť

Plesy se konají ve večerních hodinách a tím pádem pod umělým osvětlením. Možná si to neuvědomujete, ale umělé světlo umí být k vašemu obličeji nemilosrdné a odhalovat i ty nejmenší nedokonalosti. Základem líčení na ples je tedy perfektní make-up, který ony nedokonalosti na vaší tváři sjednotí a zamaskuje. Odstín make-upu by měl co možná nejvíce odpovídat odstínu vaší pleti, nezapomeňte make-up nanést i na dekolt a krk - předejdete tak viditelným přechodům.

prirozeny vzhled

Aby vaše oči mluvily za vás

U plesového líčení se můžete zaměřit především na vaše oči, které tak necháte vyniknout a promluvit za vás. Ne nadarmo spousta žen na ples volí kouřové líčení nebo tzv. kočičí líčení. Obě varianty jsou hodně výrazné, ale jak už jsme zmínili výše - na večerní událost se výraznější líčení hodí. Nezapomeňte na řasenku, která vám řasy krásně prodlouží, zahustí a líčení dodá tu správnou tečku.

kourove liceni

Nechte se inspirovat!

Na internetu se dá najít nespočet šikovných návodů, s jejichž pomocí si hravě vytvoříte perfektní plesové líčení i vy. Zkuste se podívat na nějakou beauty blogerku, lépe pak na videoblogerku, protože přeci jen z videa toho pochopíte daleko více, nežli jen z obrázků a fotografií.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.