Jak se vhodně obléknout na ples a proměnit se v elegantní dámu


Plesová sezona je opět po roce tady a možná i vy již máte v kalendáři poznamenaná data, jichž se nějaké večerní akce týkají. Vyrazit si na ples je pro každou ženu ideální příležitostí k tomu, aby se proměnila v elegantní dámu.

Jestliže i vy chcete na plese udělat dojem a ukrást pro sebe pozornost v pozitivním duchu, pak byste si měli přečíst, v čem na takový ples vyrazit!

Šaty jsou středobodem všeho

To nejdůležitější jsou bezesporu šaty. Ty hrají hlavní roli a udávají směr celkovému looku, proto je důležité vybrat správně. Hodně záleží na tom, na jaký ples se chystáte. Zatímco formální plesy vyžadují určitou etiketu, méně formální plesy - například vesnické, hasičské, Šibřinky - si na nějakém dress code až tolik nepotrpí.

dlouhe cerne spolecenske saty

Jak dlouhé?

Jdete-li na formální ples, který je na úrovni a kde se od vás bude očekávat určitý standard, zvolte šaty dlouhé, přiléhavé a se zahalenými rameny. Pokud budete trvat na šatech, jež ramena odhalují, zvolte k nim rukavičky sahající až po bicepsy. Na méně formálních plesech jsou povolené i koktejlové šaty, které končí v úrovni kolen.

Jaká barva?

Co se barvy týče, nepsané pravidlo nedoporučuje volit šaty bílé, které jsou určené na svatbu nebo na ples debutantek. Ohlížet se můžete na váš barevný typ - zimní, podzimní, jarní, letní - a vybírat barvu šatů, která vám padne. Za klasiku jsou považovány šaty černé nebo červené, nic nezkazíte ani tehdy, sáhnete-li po tmavě modré nebo tmavší fialové. K barvě šatů musíte zvolit i vhodné doplňky, jako jsou šperky a kabelka.

fialove plesove saty

U bot nezáleží jen na pohodlí

Pokud si vybíráte boty na ples, určitě vám záleží na tom, aby byly nejen vkusné a na pohled zajímavé, ale i pohodlné. Přeci jen v nich strávíte podstatnou část večera a byla by škoda, kdybyste si nechali zábavu ujít jen díky tomu, že vás boty nepříjemně tlačí a dělají vám na nohou puchýře. Pamatujte ale, že i pro boty platí určitý dress code, který by se měl dodržovat.

Otevřená nebo uzavřená špička?

Opět se vrátíme k tomu, že hodně záleží na typu plesu. Na formálních plesech je od žen vyžadováno, aby přišly v botách na podpatku a s uzavřenou špičkou. Méně formální akce pak povolují i lodičky s otevřenou špičkou, kde ale platí, že byste měli dbát na upravenou manikúru. Zapomeňte na boty bez podpatku, které jsou sice pohodlné, ale na plesy se v žádném případě nehodí.

ruzove romanticke boty

Je vhodné brát si punčochy?

Ženy často řeší dilema, i co se týče punčoch. Pokud byste se chtěli ohlížet na etiketu, tak ta mluví jasně a přiklání se k punčochám tělové barvy. Pod dlouhé šaty, které neodhalují nohy, můžete jít klidě i bez punčoch. Máte-li šaty kratší, volte tenké punčochy o síle maximálně 7 DEN. Budete-li si brát punčochy do bot s otevřenou špičkou, vybírejte takové, které nemají špičku - v otevřených lodičkách to opravdu nevypadá pěkně!

Nezapomínejte ani na vhodné doplňky jako jsou šperky a kabelka. Doporučováno je spíše tzv. psaníčko. Samozřejmě byste neměli podcenit ani vhodné líčení a účes.

Tak, milé dámy a slečny, už víte, jak zazářit, tak se pusťte do výběru celého outfitu a užijte si letošní plesovou sezónu. :-)

 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.