Doveďte posilování břicha k dokonalosti!


Víte, že opálené bříško vypadá štíhlejší? Že k jeho skvělé formě lze vedle tvrdého tréninku zaměřeného výhradně na oblast břišního svalstva přispět také jogging nebo veslování?

Naše cesta k dokonalému bříšku pokračuje!

Další cviky a tipy 
V předchozích dílech našeho krátkého seriálu o posilování bříška jsme Vám poradili několik šikovných cviků: klasickými lehy sedy na zemi počínaje, a cvičením s tyčí či na terapeutickém míči konče. Také jsme se zmínili o tom, že posíleného bříška můžete rovněž dosáhnout prostřednictvím sportů, jako je například plavání, nebo golf. Dnes do naší společné fyzické aktivity zařadíme další druh tréninku, a to třeba jogging, anebo veslování, kterému se budeme věnovat! Než však usedneme k veslovacím strojům, povězme si několik slov ohledně zdravého jídelníčku, jak jsme si minule slíbili. 

Hlídejte si jídelníček
Kromě optimálního pitného režimu, jehož základem by měla být neperlivá voda, je důležité, dbát na dodržování správných stravovacích návyků. Mnoho nás, především bytostí něžného pohlaví (a to nejčastěji v období těsně před menstruací), trápí pocit plného břicha spojený s nadýmáním. Tomu lze zabránit tím, že se budeme vyhýbat některým potravinám, anebo změníme způsob jejich úpravy. Naproti tomu je vhodné do jídelníčku zařadit potraviny, jejichž pravidelná konzumace přispívá ke správné činnosti tlustého střeva. Vhodným příkladem jsou kysané mléčné výrobky, jablka, nebo jiné druhy ovoce a zeleniny. O zelí se například říká, že je koště na střeva, musí se však vhodně upravit. A pozor! Jezte pomalu! Sebezdravější jídelníček Vás neochrání před nepříjemnými pocity, když do sebe jídlo naházíte. A jak to s jídlem před cvičením? Jak správně tušíte, jíst bezprostředně před cvičením, ještě navíc, když posilujete břicho, není žádoucí. Jestliže ale máte strach, že byste během cvičení s prázdným žaludkem dočista zkolabovali, dobrá zpráva zní: Malou tyčinkou z ovesných vloček určitě nic nezkazíte. 

Veslování
Kdo rád jezdí v létě na vodu, tomu je veslování velmi blízké. Když se však venku ochladí, je mnohem příjemnější, dát přednost indoorovému veslování. Nesporná výhoda tohoto druhu tréninku spočívá v tom, že posiluje velkou skupinu svalů zároveň. Kromě břišních svalů si zpevníte také zádové svalstvo, což je ideální prevence možných bolestí zad. A tak není divu, že lékaři doporučují veslování všem lidem se sedavým zaměstnáním. Další výhodou je, že při něm nedochází k zatěžování svalového aparátu. Přestože se na veslařském trenažéru (ve srovnání s jinými druhy cvičení) příliš nenadřete, spálíte při něm mnoho kalorií. Pokud se Vám indoorové veslování zalíbí, můžete si veslovací trenažér pořídit i domů. Kvalitní přístroj pořídíte již od desíti tisíc korun.

Dvacet minut pro břicho
Jak si tedy ze cviků, které již znáte, sestavit cvičební rozvrh? V posilovně by mohl mít tuto podobu: Pět minut se zahřejete na rotopedu, pak si dáte tři série lehů sedů a protáhnete své tělo na tyči či na terapeutickém míči (dle vybavení posilovny). Vaše cvičení zakončíte na veslovacím trenažéru. Že Vám dvacet minut nestačí? Buďte bez obav! Příště si přidáme další cviky, například stahování kladky a povíme si něco o joggingu, který rovněž může přispět k Vašemu krásnému bříšku!

Doveďte své dílo k dokonalosti!
A nezapomeňte dovést své dílo k dokonalosti! Opálené bříško vypadá mnohem štíhlejší! Teď v zimě můžete k opálenému efektu využít umělého sluníčka nebo samoopalovacích krémů. Bílé prádlo dá barvě pěkně vyniknout. A nebojte se své bříško ukázat! Pozor jen, ať to neodskáče Vaše zdraví!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Hubnutí a celulitida, Módní trendy

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.