Jak se z doučování stává arteterapie

27.06.2017 |

Máte seriózní zájem o studium umění a potřebujete se připravit na talentové zkoušky na střední nebo vysokou školu? Nebo je pro vás umění tou nejlepší volnočasovou aktivitou, v níž se chcete zdokonalovat? Mít talent je jedna věc, odborné rady profesionála však vaše schopnosti dokážou dostat na úplně jinou úroveň.

Je důležité využít talent a neustále ho rozvíjet. Pokud tedy patříte k vášnivým milovníkům umění, ale potřebujete odborné vedení vaší umělecké duše, na portále Domelie.cz jste na správném místě. Učitel, doučovatel nebo doučovatelka koncipují hodiny podle požadavků konkrétní školy, kam se hlásíte. Architektura, malířství, sochařství, kaligrafie, grafika nebo oděvní design – to všechno a mnohem víc se můžete naučit, respektive se v tom zdokonalit během soukromého doučování.

Kvalitní doučování tu najdou i ti, kteří si chtějí zlepšit svoje všeobecné výtvarné dovednosti, případně se chtějí naučit něco o dějinách výtvarného umění. Mentor vám pomůže nejen s teoretickou, ale i s praktickou částí výuky. Každý přece ví, že umění v sobě skrývá více problematiky, jelikož je provází mnohé směry a techniky. Formou otevřené diskuse a praktických rad však spolu dokážete rozšířit vaše obzory po všech stránkách.

Podle zájmu o problematiku se doučovatel se studentem zaměří například na kresbu (hlavně portrét a figura) nebo malbu (abstrakce, figura, portrét, zátiší a mnohé jiné). Využijí při tom různé techniky jako tužka, pastel, akvarel, akryl, olej na plátně atd. S doučovatelem si zároveň dohodnete i pravidla, která se týkají obstarání materiálů a jejich financování.

Na svoje si však přijdou i ti, kteří chtějí s malbou i jen začít nebo se řadí spíš k amatérským výtvarníkům. Trávení volného času formou výtvarného „hobby“ umění zažívá v poslední době celosvětový boom. Arteterapie či meditativní malování dokážou v pravidelných dávkách účinně odbourávat stres, ale i přidávat optimismus do života, což je velmi prospěšné pro psychiku člověka. A věřte či ne, pozitivní výsledky a zlepšení kvality vašeho života se co nevidět odrazí nejen ve vašem pracovním prostředí, ale i v soukromí.
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.