Zimní dovolená vás nemusí zruinovat!


Podzimní prázdniny máme za sebou, a přestože počasí tvrdí opak, nastává správný čas myslet zimní dovolenou. Ta vás přitom nemusí stát majlant. Přinášíme 6 tipů, jak ulehčit vaší peněžence, aby zbylo i na Vánoce.

Lyžařská sezóna se nezadržitelně blíží. V některých Alpských střediscích se už dokonce lyžuje. Stejně jako loni, většina Čechů vyráží na hory. Pokud patříte mezi ně, cestujte chytře.

1. Lyžujte mimo sezónu

Rozdíl v cenách mimo sezónu a v hlavní sezóně může být až 100 procentní. Termíny hlavní sezóny však nejsou všude stejné. Platí to zejména v Alpách. Hledejte akční nabídky a rozhodně se neomezujte jen na podzim nebo jaro.

Tip: První tři týdny v lednu bývá v Alpách vedlejší sezóna a jako bonus si užijete méně lidí na sjezdovkách. Němci totiž vyrážejí do Alp až počátkem února.

2. Využívejte cashback

Cashback systém je každý váš nákup výhodnější. Zpravidla dostanete z každého nákupu 1- 2 procenta zpět. Navíc získáte přehled slev a kuponů, které lze uplatnit po celé České republice. Ušetřit tak můžete na všem, od vybavení až po ubytování.

3. Chytré cestovní pojištění

Cestovní pojištění někteří z nás řeší pouze při cestách za teplem. Hodí se i při zimní dovolené, zvlášť pokud chceme vyrazit na hory levně. Když se cestou porouchá auto, děti ztratí skipas nebo špatně upadnou a nedej bože si přihodí nějaký úraz, může se nám dovolená pěkně prodražit. Vybírejte proto cestovní pojištění chytře. Nabídka je obrovská.

Co splňují ty nejlepší?

léčebné výlohy

● nonstop asistenční služby

● odpovědnost za škody a výlohy s tím spojené

● ztrátu skipasů

● spolupojištění dalších cestujících

● věrnostní programy, které vám přičítají body například za tankování

4. Staňte se místním

Ve střediscích na turisty čeká spousta lákadel. Pokud budete chtít využít vše, určitě to z vaší peněženkou pořádně zamává. Není nutné bydlet v předraženém hotelu a každý den si dopřát královskou snídani, oběd i večeři s dezertem navrch. Pronajměte si byt nebo apartmán, připravte teplé jídlo jako doma vraťte se na svah. Ušetříte velkou část rozpočtu. Nezapomeňte, že ochutnávka místních specialit patří k výletu, než zabrousíte do první restaurace, poptejte se místních. Určitě vám dají tip na cenově dostupnou restauraci nebo bar.

5. Když peníze chybí

Bylo těch výdajů v poslední době příliš, a přesto se nechcete dovolené vzdát? Nebo se chystáte spojit zimní dovolenou s nákupem dárků třeba v některém z německých měst? Ideální v tomto případě je využít bezúčelovou půjčku. Lze ji využít na cokoliv, tedy nejen na dovolenou, ale třeba i na dárky, spotřební zboží nebo třeba opravu automobilu. Samozřejmostí by mělo být sjednání i vedení půjčky zdarma, stejně jako možnost mimořádné splátky či předčasného splacení.

6. Srovnání se vyplatí

Nekoukejte jen na první volnou dovolenou. Vždy se vyplatí porovnat si různé možnosti. Ne vše akční a výhodné, ve skutečnosti výhodné je.

Pozor zejména na:

Balíčky ubytování včetně skipasů: Podívejte se, zda výhodněji neseženete apartmán a skipas nekoupíte až na místě.

Relax v ceně: Ověřte si, zda penzion či hotel má smlouvu s místním koupalištěm. Jsou atraktivní služby jako sauna v ceně? Není nic lepšího než si po nalyžovaných kilometrech odpočinout v teplé vodě. Dodatečné placení by vám mohlo relax značně znechutit.

Děti zdarma: Pokud cestujete s dětmi, koukejte na střediska, které nabízejí skipasy pro děti zdarma. V některých střediscích neplatíte nic ani za desetileté děti, v jiných zaplatíte tučnou sumičku i za skipas pro předškoláky.

Peníze navíc: Jestliže jste v situaci, že potřebujete dodatečné finance a hledáte půjčku, rozhodně využijte kalkulačku srovnání půjček. Ušetří vám nejen peníze, ale i čas, který využijete třeba na hledání nejlepšího střediska.

Než se vypravíte na dovolenou, pořádně porovnejte vše, co porovnat jde. Ne nadarmo se říká: “Dvakrát měř a jednou řež.” Šťastnou cestu.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.