Tolerance ve vztahu je základem jeho spokojeného fungování

16.06.2011 | Sex a vztahy

Tolerance je jedním ze základních pilířů partnerského soužití. Mezi nejčastější příčiny rozchodu patří neschopnost jednoho z partnerů dopřát druhému rozumnou míru svobody.

Oboustranná tolerance
Láska bez žárlivosti je jako vaření bez koření. Jenže řeč je pouze o zdravé míře žárlivosti. Stejně jako s kořením musíte zacházet velmi opatrně, abyste jídlo nepokazili, je třeba tak zacházet i se sestrou lásky. Jinými slovy pokud chcete mít spokojené soužití se svým partnerem, nesmíte ho příliš dusit. Nesmíte po něm chtít, aby se kvůli Vám vzdal svých kamarádů a koníčků. Nesmíte mu neustále volat a ptát se, kde je. A hlavně mu nesmíte prohlížet mobil. Láska Vás v tomto případě neomlouvá. Totéž by samozřejmě mělo platit také naopak. To znamená, že by Vás partner neměl citově vydírat, abyste se vzdala činnosti, kterou máte ráda, ve prospěch jeho nebo rodiny. Tolerance ve vztahu musí být oboustranná.     

Žárlivost se dá zvládnout
Ne každý je tolerantní a svobodomyslný. Pro spoustu lidí představuje poskytnutí dostatečného prostoru druhému velký problém. Pokud si to však uvědomí a začnou tento problém zavčasu řešit, jejich vztah to zpravidla neohrozí. Jestliže cítíte, že máte v tomto ohledu značné rezervy, svěřte se s tím psychologovi, který Vám dobře poradí. Jestliže nevíte, na koho se obrátit, o doporučení můžete požádat svého obvodního lékaře.

Tolerance není jen o žárlivosti
Tolerance však není pouze o žárlivosti, ale také o velkorysosti partnerů v jiných oblastech. Například, že si vzájemně nevyčítáte, jaký kdo sleduje televizní program, anebo si nedáváte nahlas hudbu, kterou Váš partner z duše nenávidí.

Přečtěte si také:      

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z vajec

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.