Rozhovor s českou blogerkou, která píše, fotí a točí o kráse

11.07.2011 | Rozhovory

Petra z LovelyHair je krásná, mladá a hlavně velmi úspěšná blogerka. Za velmi krátkou dobu si svou originalitou získala obrovský počet věrných čtenářek.

Její blog je o kráse a ženských zálibách. Dokáže Vás naučit nalíčit se  pro každou příležitost, vytvořit si perfektní účes, být stylová a mít originální domácí manikúru. Dokonce, jako jedna z prvních, začala natáčet i videa, kde Vás naučí, jak se ideálně starat o pokožku, nebo Vám poradí, jak zamaskovat unaveně vypadající pleť. Petra má zkrátka vše v malíku, a proto jsme jí vyzpovídali. A vy se tak o ní můžete dozvědět opravdu zajímavé informace.

Milá Petro, jak dlouho už píšeš blog, co Tě k blogování přivedlo a jaké je hlavní téma blogu?
Blogu jsem se začala naplno věnovat zhruba začátkem dubna letošního roku, nejdříve jsem sledovala blogy ostatních, až jsem nakonec zahodila stud a rozhodla se založit vlastní. Hlavním tématem mého blogu je kosmetika – především líčení, účesy, móda a laky na nehty, je to takový mix, od všeho trochu.

Už ses na blogu setkala s negativními názory, přehnanou kritikou či urážkami?
Ano, setkala jsem se i s poměrně ošklivými a urážlivými komentáři. Ale podle mě s tím člověk musí počítat, když se jednou dá takhle veřejně všanc. Já osobně proti kritice vůbec nic nemám, ba naopak, ale jsem toho názoru, že i kritika by měla být řečena slušně. Plané urážky jsou zbytečné a nikomu nic nedají, ale pokud si anonymní přispěvatel (rýpavé komentáře zatím píší výhradně anonymové) uleví, budiž mu to přáno.

Čím si myslíš, že se lišíš od ostatních blogerek? Je něco, co Tvůj blog dělá unikátním?
Doufám, že můj blog je alespoň trochu unikátní, ale nejsem asi úplně kompetentní, abych posoudila, do jaké míry je jedinečný, to nechť posoudí čtenáři. Snad bych jen mohla říci, že dělám ráda videa – návody na líčení, účesy apod., tak snad ta videa.

Pracuješ či studuješ? Kolik času blogu vlastně věnuješ? Víš už, jakým směrem se chceš v budoucnu ubírat a myslíš si, že ti blog pomůže na cestě k dosažení svého cíle?
Pracuji již pár let a jsem OSVČ. Nejsem si úplně jistá, kolik času přesně věnuji blogu, ale vím jistě, že je to hodně, určitě hodinu až dvě denně ano. Abych byla upřímná, nemám žádný cíl, co se blogu týká, protože ho nedělám z žádných čistě zištných důvodů, takže nedokážu odpovědět. Můžu jen říci, že mě blog baví , a že pokud by mi snad přinesl jakékoliv výhody, budu jedině ráda. Do budoucna bych se chtěla zaměřit na točení kvalitnějších a propracovanějších videí. A asi největším cílem je, aby mě blog stále tak bavil a přinášel radost.

Jak bys charakterizovala svůj styl a jaký je Tvůj nejoblíbenější kousek z šatníku?
Řekla bych, že nemám úplně vyhraněný styl, ale mám ráda elegantní módu – podpatky, kabátky, svetříky, šaty, sukně, a nejoblíbenější kousek. To je těžké, nemám žádnou stálici, většinou mám nejraději vždycky něco, co si nově koupím.

Kde se nejvíce inspiruješ?
Nejvíce se asi inspiruji na zahraničních i českých fashion blozích, a pak například fotkami outfitů celebrit. Ovšem snažím se přizpůsobit si módu dle svého gusta, určitě slepě nenásleduji módní trendy.

Kde nejraději nakupuješ a co Ti do šatníku naposledy přibylo?
Nejčastěji a i nejraději nakupuji v úplně běžných obchodech typu HandM, New Yorker, Zara, Pull and Bear, Bershka, Orsay. Opravdu vůbec nic speciálního, nestydím se ale ani zajít občas na tržnici nebo ulovit kousek z druhé ruky na internetovém bazaru nebo aukci. Ráda ale nakupuji i ze zahraničních e-shopů. Naposledy mi do šatníku přibyly maxišaty v rezavohnědé barvě a bílé letní sako, oboje z HandM.

Máš nějakou módní ikonu? Jaká osobnost je Ti stylem nejbližší?
Moje oblíbená módní ikona je seriálová postava Blair z Gossip Girl .

Petruš,  jaká je Tvá ranní kosmetická rutina?
Nedělám vůbec nic speciálního. Umyju si obličej vlažnou vodou, natřu Excipialem a nanesu oční krém. Pokud se líčím, což nedělám úplně každý den, tak nanesu bázi pod makeup, makeup, stíny, řasenku, tvářenku a nakonec rtěnku nebo lesk.

Vyjmenuj Tvých 5 oblíbených produktů dekorativní kosmetiky.
Báze pod makeup Dermacol, báze pod oční stíny ELF, makeup Loreal Matte Morphose, krémové tvářenky NYX a pudrové studio tvářenky ELF, ale mohla bych jmenovat dál a byla by to asi slušná řádka věcí. (smích)

Které přípravky používáš k čištění a starání se o pleť?
Na čištění nepoužívám nic speciálního, prostě si obličej osprchuju teplou nebo vlažnou vodou. Na pleť používám nejraději klasickou modrou Niveu, Excipial nebo vazelínu, to jsou moje zázraky za pár korun. (úsměv) Chystám se ale vyzkoušet Lush a kosmetiku UNT.

Jaké celebrity podle Tebe nosí vždy perfektní make-up?
Miluju kouřové oči Kim Kardashian a přirozené líčení modelek z Victoria´s Secret. Obdivuji Adrianu Limu, Mirandu Kerr nebo Candice Swanepoel.

Ty a opalování. Preferuješ přirozené opálení, umělé v soláriu, používáš samoopalovací přípravky nebo se neopaluješ vůbec?
Moje pleť je přirozeně opravdu hodně světlá, takže se opaluji velmi špatně. Do solária vůbec nechodím, preferuji opálení přirozené, což se ale mně osobně málokdy poštěstí, takže používám samoopalovací krémy. Moje oblíbená značka je Xen Tan. Samoopalováky sice nevypadají úplně na 100% přirozeně, ale dá se docílit velmi dobrého výsledku.

Jak pečuješ o své vlasy a jak nosíš vlasy nejčastěji upravené?
Vlasy si myji tak 2x týdně, nefénuji je, netupíruji, málokdy žehlím nebo kulmuji. Můj oblíbený šampon je růžový Elseve na dlouhé a polodlouhé vlasy, maska ze stejné řady a jako závěrečná péče Orofluido. Chtěla bych ale zkusit proslulé přírodní Lush šampony a šampuky. Vlasy nosím nejčastěji v různých účesech, hlavně v drdolu nebo copu na straně, můj oblíbený je cop z 5 pramenů nebo rybí cop, někdy nosím vlasy i rozpuštěné. Vloni před Vánoci jsem si svoje vlasy do pasu nechala ostříhat, takže nyní používám občas clip-in vlasy.

Vyjmenuj své oblíbené parfémy. Jaké vůně preferuješ? Sladké-kyselé, svěží-kořeněné?
Mému nosu lahodí nejvíce vůně sladké, na léto ale i svěžejší. Můj letní favorit je Fluo od Masakiho |Matsushimi, který voní jako bonpari, červené jablíčko od Donny Karan, na zimu mám ráda Thiery Muglera a jeho odlehčenou verzi Angela a mojí celoroční stálicí je Miss Dior Chérie od Christiana Diora.

Existují nějaké Tvé osvědčené kosmetické značky, které bys všem opravdu doporučila?
Co se dekorativní kosmetiky týče, určitě mohu doporučit značku NYX, hlavně jejich oční stíny a rtěnky jsou úžasné. Dál mám ráda Dermacol, moc mi vyhovují báze a  makeupy. A také nemohu zapomenout na ultralevný ELF, zvláště v řadě Studio se dají najít velmi kvalitní výrobky za přijatelně nízké ceny.

A poslední otázka, co si vybavíš, pokud někdo řekne o ženě/dívce, že je atraktivní?
Podle mého názoru atraktivní žena nebo dívka je taková, která je spokojená a vyrovnaná sama se sebou, má se ráda a má zdravé přiměřené sebevědomí. Tahle kombinace z nás totiž vyzařuje navenek a působí na ostatní lidi, ať chceme nebo ne. Podle mě atraktivní žena nemusí vypadat a mít míry jako modelka, ale musí se prostě a jednoduše cítit dobře ve svém těle. Lichotivé oblečení a makeup by měly přirozenou krásu podtrhnout a být pověstnou třešničkou na dortu.
Závěrem bych chtěla moc poděkovat za oslovení a možnost objevit se zde na stránkách, přeji všem čtenářům krásný den a pohodové léto! Petra

My, Petře, děkujeme za vyčerpávající otázky a do budoucna jí přejeme  hodně úspěchů . Hlavně ať má stále tak skvělé nápady, jako měla do teď a s blogem ať pokračuje i nadále, protože to opravdu umí. Petru najdete na blogu: http://petralovelyhair.blogspot.com a její kanál na youtube je zde: http://www.youtube.com/user/petralovelyhair.

Autor: Mia Doxanská
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.