Jak se správně opalovat


Chcete mít svůdně bronzové tělo, ale ne za cenu zvýšeného zdravotního rizika? Pak je třeba dodržovat zásady správného opalování. Před, při a po opalování.

Před opalováním
Před opalováním je třeba zvolit správnou dobu. Na slunce není dobré chodit v poledne. Ovšem, stačí jeden pohled na pláž a vidíme, že tuto zásadu nikdo nedodržuje. Odborníci však varují, že kdo se vystavuje slunci mezi 11 a 14 hodinou, tomu hrozí zvýšené riziko vzniku zhoubného nádoru kůže, melanomu. Dále je důležité se namazat ještě před opalováním, nikoli až poté, co dorazíte na pláž.         

Při opalování
Při opalování bychom si měli chránit oči slunečními brýlemi a hlavu pokrývkou, což naštěstí většina lidí dodržuje. Co však zapomínají, to je obnovení ochranné vrstvy krému během opalování. Přestože je na krémech napsáno, že jsou odolné vůči vodě, neznamená to, že by Vám stačilo namazat se jednou denně.  A pozor, děti by měly mít krém s vysokým ochranným faktorem, i když jsou ve stínu. Miminka nedávejte na sluníčko raději vůbec.     

Po opalování
Po opalování naneste na pokožku kvalitní mléko po opalování. V místech, kde jste se lehce připálili, jako jsou například ramena, aplikujte pantenol ideálně ve spreji. Náš tip: Pokud se hodláte v létě opalovat, užívejte pravidelně doplňky stravy s obsahem beta-karotenu.       

Přečtěte si také:

Navštivte také: Celebrity, Diskuze pro ženy

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.