Jak pečovat o nehty

15.08.2012 | Jak být krásná

Myslím si, že péče o nehty je spolu s péčí o vlasy a o pleť jedním z hlavních pilířů ženské krásy. Bohužel spousta žen na nehty zapomíná.

Pak jdou na rande, jsou krásně nalíčené, vlasy se jim lesknou, ale když je jejich doprovod chytí za ruku, nastává katastrofa. Znám mnoho případů okousaných nehtů, otrhaných záděrů, zkrátka naprosto neopečovávaných nehtů, které dělají ostudu. Přitom stačí tak málo!

Já si fází záděrů také prošla, nebojte. Časem jsem si uvědomila, že to nemá cenu, a zabojovala jsem proti tomu hnusnými krémy na ruce, kterými jsem si okolí nehtů namazala a jejich vůně mě potom odradila kůžičku okousávat. Naráz jsem byla vyléčená. Odtud už byl jen krůček k tomu, udržovat si ruce ve stále stejném pěkném stavu. Dostala jsem svůj první manikurní set, koupila si svůj první bezbarvý lak a začala o nehty pečovat. Postupně jsem se dopracovala do fáze, kdy péči provádím pravidelně. Trochu vám ji popíšu.

 

Začnu odlakováním. Nehty odlakovávám cca jednou za týden, když se mi lak obouchá či sloupe a už chci nový. Používám odlakovač bez acetonu, ten by nehty jen zbytečně vysušoval. Po odlakování přijde na řadu odstranění nehtové kůžičky, které provádím speciálním nástrojem (VIZ FOTO). Zatlačím kůžičku směrem proti růstu nehtu a rydlem ji seškrábnu. Pozor, netlačte na rydlo, jinak vezmete i nehtové lůžko a přece nechcete, aby vám tekla krev! Pokud je třeba, nehty přistřihnu a zpiluju do požadovaného tvaru. Používám papírový pilník, rozhodně nepoužívejte ten kovový, který nehty zbytečně třepí. Nejlepší je pilník skleněný. Když mám hotovo, nakonec nehty a jejích okolí namažu vazelínou, aby se hydratovaly.
 

Pokud chci ještě lakovat, vždy použiju lak od Essence Ultra Strong, který nehty krásně zpevní. Doporučuju, koupíte za 50Kč v drogériích. Nebo Gabriella Salvette má dobrý zpevnovač, stojí asi 100Kč a doporučila mi ho kamarádka. Pro ty z vás, kterým se nehty třepí, rozhodně výhodná investice! Při lakování nanesu klasicky dvě vrstvy laku, popřípadě vytvořím nějaký design a zapečetím to tzv. top coatem, vrtsvou průhledného laku, díky kterému lak vydrží déle.

O nehty se pečovat vyplatí. Stejně jako o vlasy. Pokud se Vám třepí nejen nehty, ale také vlasy, vyzkoušejte tablety na zpevnění nehtů a růst vlasů prodávané v DM za 50Kč, anebo v v lékárně třeba Biosil za 60Kč. Na blozích najdete různé recenze na tyto tablety, stojí za to si je pročíst a pak investovat. Kluci a páni to ocení, upravené ruce jsou základ.

Anna Slováková / dazzliciouscoconut.blogspot.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.