Drobný dárek přinášející dlouhotrvající radost

19.01.2017 | Módní tipy | Nákupy

Když žena tvrdí, že jí šperk neudělá radost, zřejmě nikdy žádný krásný nedostala. Otevřít malou krabičku a vidět tu blyštivou krásu, to je totiž úžasný pocit i pro tu nejpraktičtější ženu.

Snažit se jít neustále s módními trendy a obměňovat šatník podle nejnovějších trendů z časopisů je jednak finančně nákladné, ale také to ne vždy splní očekávání. Ne každému totiž určitý módní styl sedí, a proto je lepší se v základu držet toho, co se vám už osvědčilo. Sezónní kousky a módní výstřelky je dobré kombinovat s těmi nadčasovými, které se vyplatí pořizovat ve vysoké kvalitě. A to, co vaši vizáž vždy pozvedne a dodá krásu i starším kouskům oblečení, jsou kvalitní šperky.

 

privesek srdce z bileho zlata

 

Jestliže máte někoho, kdo už zná váš vkus a rád vám dělá radost na narozeniny, k Valentýnu, nebo i jen tak, máte vyhráno a o šperky nejspíše nemáte nouzi a můžete je podle nálady střídat. Pokud dostanete šperk od muže, potěší o to víc, protože tato oblast není zrovna mužskou doménou, takže při výběru musel vykročit ze své bezpečné zóny, a to se cení. Ale pokud nechcete riskovat odlišný vkus a vystavit sebe i jeho zklamání, raději mu nenápadně (nebo třeba i nápadně) dodejte tipy, určitě je uvítá.

 

visaci nausnice z bileho zlata

 

Pozor na pravost

Inspiraci můžete načerpat na internetu, ale pozor na neprověřené e-shopy. U oblečení spíše poznáte, když je nekvalitní, ale u šperků jde hlavně o složení materiálu, a to nemáte možnost pouhým okem posoudit. Pokud je šperk vyrobený z nekvalitního materiálu, nejen, že po krátké době ztrácí svůj půvab, ale ještě může vyvolat podráždění pokožky. Proto vybírejte pouze šperky označené puncem. Tím musí být označeny šperky ze zlata, stříbra a platiny. Punc se skládá z čísla a grafického symbolu (například orla nebo labutě), někdy i písmene označujícího, které puncovní pracoviště zboží označilo. Samotný obchod by pak měl být registrován u Puncovního úřadu, což lehce zjistíte tak, že má tuto informaci nebo logo úřadu uvedené na webových stránkách. Případně si můžete registraci ověřit přímo na stránkách Puncovního úřadu. Jestliže má e-shop i kamennou prodejnu, je to další záruka pro vás, že v případě potřeby máte kam zajít.

 

stribrne visaci nausnice

 

Nadčasová krása

Šperky mají výhodu, že tolik nepodléhají módním trendům jako oblečení. Je jen na vás a vašich finančních možnostech, zda preferujete žluté zlato, bílé zlato, stříbro, nebo platinu. Kameny či perly dodají šperkům lesk a luxusní nádech, ale najdete i plno zajímavých šperků bez nich. Zajímavě budou působit například stříbrné náušnice s ornamenty, stejně tak jako náušnice z bílého zlata, zdobené prořezávaným vzorem. Pokud dáte prostor romantické části vaší duše a zatoužíte po šperku, který by vám připomínal milující bytost anebo lásku obecně, máte na výběr z mnoha možných přívěsků ve tvaru srdce. Takový přívěsek se hodí i pro dceru či neteř – mladou slečnu toužící po lásce.

 

privesek srdce s kaminky

 

Dostat od někoho šperk je krásné, ale radost si přece můžete udělat i sama. A proč ne třeba k Valentýnu? Vždyť mít rád sám sebe, to je první krok ke spokojenosti. A tu pak můžeme přenášet i na své blízké.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.