Acai je současný gastronomický hit, po kterém se hubne


Také rádi mlsáte, a přitom byste si přáli zhubnout? Vyzkoušejte acai, exotické ovoce, které je současným gastronomickým hitem. Svou chutí totiž připomíná mix lahodné čokolády a lesních plodů.

Zázračná palmová borůvka
Když Vám někdo vloží do dlaní kuličku açai, můžete si myslet, že držíte borůvku. Jenže na rozdíl od borůvek rostou plody acai na palmách v amazonském pralese. Mnohem zajímavější však je, co všechno se v tomto malém exotickém plodu ukrývá. Neuvěřitelné množství antioxidantů, glykoprotejnů, bílkovin, vlákniny a esenciálních mastných kyselin.    

              

Hubnutí s acai
Hubnutí s açai je populární především v zemi věčných diet, ve Spojených Státech. Pro hubnutí je nejdůležitější vysoký obsah vlákniny, která napomáhá trávení, stejně jako pocit sytosti, který konzumace acai navozuje. Pokud ale konzumaci acai v rozmraženém stavu (bobule se do Evropy dovážejí z Brazílie mražené), anebo ve formě acai tobolek, nedoplníte zdravým životním stylem, zázraky rozhodně nečekejte.       

Kde můžete acai ochutnat 
Exotické acai nejlépe chutná v koktejlech a šejcích. Na acai koktejlech si můžete pochutnat zatím jen ve vybraných barech. Nejvíce jich najdete v Brně. Za bobulemi nemusíte až na Moravu. V Praze acai koktejly míchá Fresh bar Mr. Clou a kousek od Prahy v Roztokách brazilská kavárna Café del Rio. Pokud chcete acai domů, koupíte ho v barech, anebo přímo u dovozce amazonského ovoce Amazon Fruit. A pozor, až se budete po těchto bobulkách ptát, tak jeho název správně vyslovte. Açai se čte asají.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Celebrity, Diskuze pro ženy

Foto: www.powersupplements.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.