Módní účesy? Drdoly plné květů!

28.06.2010 | Krása a móda | Volný čas

Milé dámy, není žádným tajemstvím, že letošní sezóna patří květům. Nosí se květované šaty, halenky a legíny, róby ve tvaru květů, a spousta květinových doplňků. Svět účesů v tomto ohledu rozhodně nezůstává pozadu!

Učešte si drdol 
Určitě jste si jich všimli. Zdánlivě složitých účesů modelek na přehlídkových molech, nejčastěji drdolů. Drdoly však nejsou určené pouze na výsluní módy, ale také pro běžné nošení. Když si letos učešete drdol do školy, práce, na party, prostě kamkoli, a ozdobíte ho originální květinovou ozdobou, budete jednoduše in! Vůbec nezáleží na tom, zda budete mít na sobě trendy šaty, anebo celkem obyčejné džínsy. Že s česáním drdolů nemáte žádné zkušenosti? Nevíte, jakou ozdobou byste měla svůj účes zkrášlit? Přečtěte si naše tipy!

Zakrouceně pomněnková 
Tento účes je ideální pro vlasy v délce na ramena. Umyjte si vlasy, jak jste zvyklá. Vysušte je fénem a ještě do vlhkých vlasů naneste pěnové tužidlo. Vlasy stáhněte nenápadnou gumičkou do culíku. Připravte si asi 20 jednoduchých kovových sponek, tzv. pérka. Z culíku postupně oddělujte menší prameny, natáčejte je na prst a připevňujte ke kořeni culíku tak, aby nebyla vidět gumička. Poslední sponkou připevněte květinovou ozdobu. Tentokrát v podobě umělého stonku s drobnými pomněnkami. 
Tip: Až vyrazíte ven, vezměte si raději dvě tři zbylé sponku do kabelky, kdyby bylo zapotřebí účes připevnit. 

Rozmarná květinová víla 
Vlasy důkladně natupírujte, pak je stočte do šneka a opět dobře připevněte kovovými sponkami. Několik tenkých pramenů vlasů ponechte volně. Nakonec do vlasů připevněte drobné růžové růžičky. V obchodě lze koupit již hotové sponky s růžičkami, jinak můžete použít textilní či skutečné živé květy. 
Tip: Jako rozmarná květinová víla si můžete dovolit včesat si do účesu kvítí z celé louky. Luční zvonky, kontryhely, hlaváče, či hvozdíky. Tento účes je vhodný na romantické randez-vous. Pokud ovšem Váš protějšek není alergický na pyl!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Vlasová kosmetika, Módní trendy

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.