Značka Converse slaví sté narozeniny

10.05.2017 | Dámská móda | Módní tipy

Jak je možné, že značka Converse je pořád moderní a tak oblíbená? Zvlášť, když design kolekce All Star se nezměnil celých 60 let?

Občas se to prostě zadaří. Super zpracování, materiál a vzor, pohodlný a slušivý tvar. Vlastně nic víc. Converse jsou nejoblíbenější tenisky na světě. A s tím se pojí jejich hlavní (nebo spíš jediný) problém – jsou také nejkopírovanější. Jestli chcete mít opravdu originály, raději zavítejte do důvěryhodného a prověřeného obchodu. Ať už kamenného, nebo internetového. Vyhledávání podle ceny by vás klidně mohlo nasměrovat na ty nepravé.

Jisti originálem si můžete být například na www.different.cz/converse. Kromě obchodu s neotřelými kousky na stránkách najdete také Different magazín a Different TV, ale hlavně nejucelenější českou encyklopedii módních značek.

Které byly první?
Pod pojmem tenisky Converse si každý asi nejdřív vybavíme typické Converse All Star. Víte, že ty úplně první nebyly bílé Converse, které dnes vnímáme jako klasiku, ale červené? A byly vyrobeny přesně před sto lety. Basketbalista Chuck Taylor, který je proslavil, je začal nosit až o pár let později, kdy také přibyl do značky jeho podpis. Ten je tam dodneška.

Klasika zůstává, vzory přibývají
Před osmi lety značka rozšířila sortiment o nové, hravější designy a v roce 2015 vznikla nová kolekce Chuck II. Fajnšmekři rozdíl poznají hned, těm ostatním může stačit informace, že Converse Chuck Taylor II (označovaná zkráceně jako CTAS II) jsou vylepšené o speciální stélku Lunarlon, která tlumí nárazy a přináší větší komfort. Ale stejně většina z nás vybírá spíš podle toho, který vzor se nám líbí. A že je to volba hodně těžká, když je jeden hezčí než druhý a nezakládáte si sbírku těchto ikonických tenisek.

(S) hvězdou od hlavy až po paty
V „converskách“ můžete chodit celý rok: mít třeba květované nebo bílé na léto, zelené na jaro, šedivé na podzim, … Dělají se i zimní varianty s kožíškem. Mimochodem, ty má teď Different ve slevě za super ceny. Komu by nestačily boty, může doladit outfit například kšiltovkou nebo kabelkou s typickým logem hvězdy. Ale opatrně. Přece jen všeho moc škodí.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.