Výrobek v krásném obalu může být nekvalitní a naopak, říká blogerka Romana

19.06.2012 | Rozhovory

Na stránkách Kosmetickerecenze.blogspot.com se Lady Esoteric vlastním jménem Romana dělí o své zkušenosti s běžně dostupnou kosmetikou v českých obchodech. Zaměřuje se přitom spíše na levnější produkty. Recenze píše až po dlouhodobém používání výrobků.

Pokud jde o péči o pleť, nejdůležitější pravidlo zní: za každých okolností se před spaním odlíčit, protože není nic horšího, než se ráno probudit s rozmazaným make-upem, černými šmouhami pod očima, ucpanými póry a pupínky. Zeptali jsme se Romany na několik otázek zaměřených na kosmetiku a péči o pleť.

Romano, jak ses dostala k psaní blogu? Proč zrovna kosmetika, a ne třeba móda nebo vaření?    
Kosmetika mě bavila už jako malou holku, kdy jsem potají používala máminy šminky a krémy. Na základní škole jsem často líčila svoje spolužačky a hltala kosmetické články v časopisech. Asi před rokem jsem začala sledovat různé módní a kosmetické blogy a tehdy to začalo. Věděla jsem, že by mě psaní mých zkušeností s kosmetikou bavilo – a je to tak. Módu mám samozřejmě taky ráda, oblečení ale nenakupuji tolik, aby to vydávalo na pravidelné outfity. Vaření ráda přenechám jiným.

Souvisí kosmetika nějak s Tvou profesí?
Nesouvisí, zatím studuji, budu ale prezenční studium měnit na dálkové a nějaké profesi týkající se kosmetiky bych se v budoucnu určitě nebránila.

Kde ráda nakupuješ kosmetiku? A jak takový nákup probíhá?
Kosmetiku nakupuji v obyčejných českých drogeriích. Nejvíc asi chodím do drogerie DM, protože tam mají mou oblíbenou kosmetiku Alverde a Balea. Často si před nákupem čtu recenze na kosmetických blozích, abych nešlápla vedle. Naštěstí se to moc často nestává, navíc většinou kupuji levnější kosmetiku, u které mě nákup „špatného“ výrobku až tak nemrzí.

Necháš se při nákupu kosmetiky zlákat zajímavými obaly?
Obal určitě hraje velkou roli. Často mě nějaká kosmetická řada naláká nebo naopak odradí svým designem. Není ale dobré se tím řídit – výrobek v krásném obalu může být nekvalitní a naopak.

Jak volíš výrobky, které budeš testovat? Vzbuzuje v Tobě zájem podezřele nízká cena nebo třeba netradiční přísada?
Píšu o těch výrobcích, které doma už nějakou dobu mám a používám. U nakupování myslím hlavně na to, co potřebuji. U hodně levných výrobků (ale i těch dražších) se snažím zkoumat složení, většinou v sobě mají spoustu parabenů a podobných škodlivých látek, není to ale pravidlem. Často se mi stává, že hodně levný výrobek má lepší složení, než drahý. Velmi netradiční přísadu má oblíbená maska na vlasy Gestil Wonder – obsahuje míšní tekutinu býka. Funguje skvěle!

Kdybys měla vyjmenovat tři kosmetické přípravky pro péči o pleť, které by to byly?
Micelární voda, peeling a hydratační krém.

Pokud jde o odličovací kosmetiku, se kterými výrobky máš nejlepší zkušenosti?
Mám hodně ráda odličovadla na olejové bázi, zatím u mě vede zelený dvoufázový odličovač Alverde. Skvělé jsou ale i samotné oleje, např. hydrofilní odličovací oleje Saloos. Občas se odlíčím i obyčejným extra panenským olivovým olejem. Stačí namočit vatový tamponek, vyždímat, nakapat trochu oleje a všechen make-up jde krásně dolů, včetně gelových linek a řasenky. Není potřeba oči drhnout, jde to samo! Na dočištění je skvělá micelární voda, nejradši mám Sensibio od Biodermy. 

Jaké jsou Tvé zásady, pokud jde o péči o pleť? 
Za každých okolností se před spaním odlíčit! Není nic horšího, než se ráno probudit s rozmazaným make-upem, černými šmouhami pod očima, ucpanými póry a pupínky. Vlastní zkušenost.

Jak hydratuješ svou pokožku v létě? Máš nějaký tip, který bys doporučila našim čtenářkám, aby jejich pleť v létě netrpěla žízní?  
Na léto se hodí určitě lehčí krémy a fluidy, samozřejmě záleží na typu pleti. Co ale platí pro všechny, je ochranný faktor. Dneska mají SPF snad všechny krémy. Já si docela oblíbila hydratační krém Clinique Superdefense s ochranným faktorem 25. Mám variantu pro smíšenou pleť, která nezatěžuje pleť jako klasický opalovací krém, a zároveň ji chrání před sluncem.

 

A co péče o vlasy v létě?
Přestože se na českém trhu dá sehnat vlasová kosmetika s UV faktorem, zatím s ní zkušenost nemám. Starám se o ně stejně jako přes rok. Myju přibližně obden, používám pečující masky bez silikonů a dělám vlasové zábaly z kokosového oleje, aby nebyly suché. Obzvlášť suché konečky se rády třepí.

Děkujeme za rozhovor.
Já děkuji.
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.