Vitamíny pro krásnou pleť


Chcete vypadat stále mladě a svěže? Pokud svou pleť nešidíte o potřebné vitamíny a minerály, budete se pyšnit krásnou pletí a navíc se Vám podaří zbrzdit účinky stárnutí. Nejlepším zdrojem vitamínů je ovoce a zelenina.

Céčko a béčko
Vitamín C pomáhá chránit před vznikem vrásek a udržovat pleť napjatou a elastickou. Společně s mědí a zinkem se podílí na vzniku kolagenu a elastinu, látek, které zodpovídají za pevnost a pružnost pleti. Zdrojem vitamínu C jsou například papriky, brambory, jablka a citrusové plody. Pravidelný a dostatečný přísun vitamínu C je důležitý pro všechny typy pleti. Komplex vitamínů B je důležitý pro výživu pokožky zvenčí i zevnitř. Významným zdrojem béčka, především niacinu – vitamínu B3, je například exotické avokádo. Dostatek vitamínu B by neměly podceňovat především ženy s mastnou a problematickou pletí.  

Áčko a éčko
Stejně jako souhlásky potřebuje naše pleť doplňovat také samohlásky. Vitamín A přispívá k obnově kožních buněk a je rovněž významným antioxidantem. Na pravidelný přísun áčka by měly dbát především majitelky suché pleti. Vitamín A najdete v mrkvi, špenátu, brokolici, kapustě a v mnoha dalších druzích zeleniny. Vitamín E chrání kůži před škodlivým UV zářením, dále chrání před vznikem vrásek. Jeho doplňování je klíčové především pro zralou pleť. Zdrojem vitamínu E je listová zelenina, ale také ořechy a za studena lisované rostlinné oleje. 

Foto: Pixmac.com 

Přečtěte si také:

Navštivte také: Pleťová kosmetika, Módní trendy

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.