Sex je klíčový pro život, tvrdí většina mužů i žen

04.05.2011 | Sex a vztahy

Sex je jednou z nejdůležitějších priorit pro 67 procent mužů. Platí to alespoň pro Čechy, Slováky, Ukrajince, Poláky, Rusy, Izraelce, Rumuny a Turky.

Pokud jde o jejich spoluobčanky, těch, které považují sex za klíčovou prioritu, je 55 procent.

Ukázaly to výsledky průzkumu SHOW (Sexual Health and Overall Wellness), který se ve shora uvedených zemích uskutečnil na objednávku společnosti Pfizer, informuje slovenský server tvnoviny.sk.

Podle zjištění výzkumníků je sice sex pro většinu mužů i žen jednou z životních priorit. Ovšem jen 42 procent dotázaných mužů a 36 procent žen je se svým intimním životem zcela, nebo alespoň poměrně spokojeno.
Větší spokojenost se sexem se podle nich odráží i ve větší spokojenosti s osobním životem.

Ani ve věku nad šedesát let neustupuje sex výrazně do pozadí. Naopak - řada dotázaných mužů i žen potvrdila, že i v této životní etapě jsou erotika a milování důležité.

"Cílem průzkumu bylo shromáždit informace o názorech populace týkajících se sexuálního zdraví, jakož i zvýšit povědomí o důležitosti zdravého sexu pro celkovou kvalitu života," citovala agentura TASR Adelu Vráblovou z komunikační společnosti Comm.

Dotázáno bylo celkem 3 700 respondentů v osmi zemích. Podmínkou, aby se jejich odpovědi dostaly do závěrečného vyhodnocení, byl pohlavní styk uskutečněný minimálně jednou za posledních dvanáct měsíců.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z vepřového masa

Zdroj: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.