Romantická dovolená v Thajsku za hubičku:
Jak na to?

12.01.2017 | Volný čas

Thajsko turistům nabízí vyjma pláží také divokou přírodu, pusté pralesy a města plná historie. Na přeplněných tržištích si koupíte znamenité jídlo a pořídíte autentické fotografie s místními trhovci. Cestovat po Thajsku můžete na vlastní pěst nebo si vyberte fakultativní výlety v rámci pobytového zájezdu.

Kdy jet do Thajska? V zimě.

Do Thajska se vydejte mezi listopadem a březnem, kdy jsou průměrné teploty vzduchu kolem 27 °C a vody okolo 26 °C. O vízum žádat nemusíte, protože na veškeré pobyty do 30 dní není potřeba. Počítejte s časovým posunem + 6 hodin v porovnání s časem v České republice. Před cestou se nechte raději očkovat proti žloutence typu A, ale žádná povinná očkování mít nemusíte. Oficiální měnou je thajský baht, platit zde můžete v eurech nebo dolarech. Jen si dejte pozor na kurz, který vám obchodník při platbě vypočítá. Thajsko skýtá neomezené možnosti v nakupování exotických surovin.

Exoticka dovolena v Thajsku

Sledovat levné pobytové zájezdy se vyplatí

Cesta do Thajska trvá letecky kolem 13 hodin. Na lince z Prahy do Bangkoku létá například Turkish Airlines přes Istanbul, Lufthansa přes Frankfurt nad Mohanem, KLM přes Amsterdam, Norwegian přes Oslo, Austrian přes Vídeň. Sledujte akční nabídky na levné letenky nebo na last minute zájezdy do Thajska a vyberte si, co vám bude nejvíce vyhovovat. Zájezdy v akci začínají na 10 500 Kč.

Cestujte po Thajsku, foťte a poznávejte

Vydejte se na průzkum nejvyhledávanějších turistických destinací Pattaya, Phuket, Krabi, Phi Phi a Ko Chang. Dlouhé bílé pláže, romantické scenérie, krásné hotely a nezapomenutelný západ slunce se vám vryjí do paměti. Pár dní se můžete potápět na ostrovech Sicilan, Ko Tao nebo Ko Mook. Zjistěte si, co je k potápění potřeba už před odletem. Některé společnosti vyžadují absolvování speciálního tréninku a až teprve potom dovolí turistům okusit živost podmořského světa. Zajeďte se podívat do historického města Ayuthaya nebo do národního parku Khao Sok.

Thajske historicke mesto

Jak cestovat po Thajsku?

Nejlevnějším způsobem je stopovat. To ale není nejrychlejší a ani nejspolehlivější. Pokud je váš turistický cíl na blízku, vydejte se vlakem nebo si půjčte auto. Vlak je levný a vcelku pomalý dopravní prostředek. Na druhé straně načerpáte nezapomenutelné zážitky a prohlédnete si okolní krajinu. Asi nejlepší je využít letadlo v rámci vnitrostátních letů. Letenku si můžete zakoupit do osmi destinací u Orient Thai Airlines.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.