Pohodlnější řešení než tampon? Menstruační kalíšek


Menstruace znamená pro většinu z nás ztrátu pohodlí.

Vložky nás omezují v pohybu a ve volbě oblečení a tampóny zase často způsobují nepříjemné pocity, nehledě na to, že jejich časté použití může podporovat vznik poševních mykóz. Víte ale, že existuje ještě pohodlnější a zdravější řešení, než je tampón?

Nový typ ženy
V závislosti na druhu používaných hygienických pomůcek se donedávna rozlišovaly dva druhy žen. Ty, kterým více vyhovují vložky, a ty, které dávají přednost tamponům. S novou hygienickou pomůckou přichází třetí typ žen – ty, které používají menstruační kalíšek. Jejich okruh se v současnosti stále více rozšiřuje. Často ale panuje obava z toho, jak kalíšek používat.

Tampón vs. Kalíšek

Co to je kalíšek?
Že nevíte, co si před pojmem menstruační kalíšek představit? Přeci dámskou hygienickou pomůcku určenou pro období menstruace, která však na rozdíl od jednorázových menstruačních vložek a tamponů přináší výhodu mnohačetného použití. Kalíšek se zavede dovnitř do pochvy, kde zachytává menstruační krev, a brání tak znečistění oděvu. Podobně jako tampóny, ovšem s tím rozdílem, že je výrazně pohodlnější a hlavně zdravotně nezávadný, protože nepřeje vaginálním mykózám, ani neobsahuje žádné zdraví škodlivé látky.

Menstruační kalíšky Mooncup

Vyberte si velikost
Osvědčenou značkou menstruačních kalíšků s nejdelší tradicí na trhu je Mooncup. Kalíšky Mooncup vyráběné ve Velké Británii již od roku 2002 se pyšní celou řadou významných ocenění a certifikátů. Jen pro zajímavost, továrna, která je místem výroby čirých kalíšků z lékařského silikonu, využívá ke svému provozu elektřinu z obnovitelných zdrojů a jejich bavlněný obal je ze 100% biobavlny. Mimochodem, bavlněný sáček se pyšní velice pěkným designem. Kalíšky se vyrábějí v různých velikostech, pro ženy po porodu je vhodná větší velikost. V případě silné menstruace oceníte novinku FemmyCycle, která svým tvarem minimalizuje riziko protečení.

novinka menstruační kalíšek FeemmyCycle

Pohodlí během menstruace
Z výše uvedených vlastností menstruačních kalíšků vyplývá celá řada výhod. Ženy, které kalíšky používají, si nejvíce pochvalují pohodlí během menstruace. Mohou v pohodě nosit upnuté oblečení, chodit plavat, užívat si komfort v posteli – během spánku (kalíšek může zůstat v pochvě až 12 hodin) či při orálním sexu. Kalíšky vzhledem k možnosti opakovaného použití vycházejí ve srovnání s ostatními hygienickými pomůckami výrazně levněji, nezatěžují přírodu, ani naše zdraví. A to stojí za zkoušku, nemyslíte?

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.