Módní inspiraci čerpám všude prozradila nám módní blogerka Romana

08.06.2012 | Rozhovory

Romana je sympatická módní blogerka narozená ve znamení Lva, která se v životě řídí mottem: Nemáš-li rád sebe, nemůžeš mít rád ostatní. Její módní blog Mylittleflyingworld.blogspot.cz nás zaujal svou nápaditostí, originalitou a příjemnou stylistikou, a proto jsme ji trošku vyzpovídali.

Romano, jak jsi vlastně přišla na nápad psát módní blog? 
Už dříve jsem pár blogů psala, ale pokaždé mě brzo omrzely. Až jednou jsem nakoukla na pár blogů slavnějších blogerek a chtěla to také zkusit.

Kde nejvíce čerpáš inspiraci? Jaké jsou tvé oblíbené módní značky?
Inspiraci čerpám úplně všude. Ať už na ostatních blozích, venku na ulicích, nebo v časopisech. Hodně nakupuji v F&F, jejich móda se mi moc líbí a navíc je levná. Nově jsem si oblíbila i H&M.

Jak bys charakterizovala svůj styl oblékání?
Nestálý. Jeden den si obleču křiklavě červené ponožky s teniskama a druhý den jdu za dámu. Záleží hodně na počasí, na náladě. Musím se v tom prostě cítit dobře.



V čem se podle tebe liší, jak se oblékají dívky kolem 20 a ženy kolem 30?
Obě věkové skupiny se umí obléct skvěle, myslím si však, že na rozdíl od dvacítek je celý outfit třicítek tak nějak promyšlenější, už totiž ví, které přednosti ukázat, jaké nedostatky skrýt, která barva jim sedne, a které se vyvarovat.

Zpátky k blogům. Máš ty sama nějaké oblíbené blogy nebo módní portály?
Oblíbených blogů mám hned několik, z českých blogů např. jollburr, pavlinajagrova, acupofstyle, sienainstyle, booneedsnewshoes, moje zvlášť oblíbená blogerka je Beáta z fashionpicanteria, obdivuji ji. Ze zahraničních blogů je to třeba auroramohn, photoblogbypetra. Občas se chodím dívat na lookbook.

V čem si myslíš, že se tvůj blog odlišuje od ostatních blogů? 
Asi se neodlišuje nijak zvlášť, ale snažím se, aby bylo v blogu kousek mě, každý si tam něco najde. Píšu totiž o různých věcech, jednou to je zážitek, podruhé vyfotím, co jsem měla na sobě, točím videa, dělám recenze na kosmetiku, vyrábím, ukazuji, co nového jsem si pořídila, seznamuji čtenáře se svým okolím (představila jsem jim mé kamarádky a zvířata, co mám doma).

Kolik volného času ti blog zabere? Co na tvého koníčka říkají rodiče?
Teď se snažím přispívat každý den, takže denně tak půl hodiny až hodinu tvořím článek, podle toho, jak je článek dlouhý, kolik vkládám fotek, jestli upravuji video a tak dále + potom kontroluju komentáře, popřípadě na ně odepisuji a taky chodím komentovat a pročítat blogy ostatních. Podtrženo, sečteno, denně mi blog zabere zhruba hodinu až hodinu a půl. Rodiče mě v blogování podporují a vědí o něm od samého začátku. Vždycky jim radostně oznamuji, kolik přibylo následovníků, a mamince dávám ke schválení design.

Jak intenzivní je komunikace v diskusích, na kolik dotazů týdně odpovídáš a čeho se dotazy čtenářek týkají?
Myslím, že komentářů k mým příspěvkům je vždycky hodně, přesný počet neznám, snažím se odpovídat na všechny, pokud nestíhám, napíšu jeden hromadný vzkaz pod celou diskuzi. Nejčastěji se ptají, kde jsem věc sehnala, kolik stála, jestli napíšu článek o tom a tom. Dotaz, co mě nejvíce potěšil, byl, jestli bych slečně nespočítala průměr známky na vysvědčení, když prý chci být ta učitelka.

Jak široké je věkové rozpětí tvého publika? Píšou Ti třeba také čtenářky padesát plus?
To si opravdu netroufám říct, řekla bych, že nejvíce mě čtou dívky tak od 12 do 25 let. Starší jen občas.

Pozitivní ohlasy člověka vždycky potěší a dávají mu pocit, že to, co dělá, je správné. Jak se ale vyrovnáváš s kritikou?
Popravdě, když je kritika oprávněná, uznám chybu a příště se to snažím zlepšit, když však někdo kritizuje úplné maličkosti a navíc nemá odvahu vystoupit z anonymity, mrzí mě to.

Jaké jsou vztahy mezi blogerkami, píšete si třeba navzájem? Existuje vůbec něco, jako je blogerské fórum pro módní blogerky?
Díky blogu jsem poznala hodně skvělých lidí a s některými jsem v kontaktu i třeba na facebooku nebo přes emaily. Fórum pro módní blogerky? Řekla bych, že třeba formspring.

A jaké jsou Tvé plány do budoucna? Máš v úmyslu stát se třeba módní návrhářkou, anebo designérkou?
Chtěla bych se stát učitelkou. Také ale zbožňuju výtvarnou výchovu, ráda kreslím, maluji, v poslední době jsem si začala vyrábět i své vlastní šperky. Uvidíme, kam mě budoucnost zanese.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.