Kvalitní dětská židle zajistí zdravé sezení a předejde křivení páteře


Kvalitní sezení u stolu je základ, který je ale mnoha rodiči často podceňován. Ačkoli všichni chceme pro své děti jen to nejlepší, při výběru vhodné židle mnohdy chybujeme a dětem pořizujeme nekvalitní model, který je nepodpoří ve správné poloze sedu, bude je nutit se u stolu hrbit a nenabídne jim takové pohodlí, jaké si zaslouží.

Pokud se děti při sezení na židli nad stolem nepřirozeně hrbí, nebo jsou naopak až příliš napřímené, svědčí to o špatné výšce pracovní desky. Stejně tak i příliš hluboká sedací plocha může vést ke zhroucenému sedu, kdy se dítě nemůže posadit dozadu a záda si opřít v úrovni beder. Vybrat správnou dětskou židli přitom není až tak složité, zvláště když víte, kde můžete hledat kvalitu.

Rostoucí židle a stoly jsou rozumnou investicí

Zařizujete-li pokojíček svému dítěti, určitě plánujete i pořízení stolu a židle. Ještě, než se rozhodnete pro klasickou variantu, měli byste vědět, že na trhu figurují rostoucí židle a stoly, které představují rozumnou investici - a to nejen finanční, ale i investici do zdraví vaší ratolesti. Rostoucí nábytek poroste zároveň s vaším dítětem a vždy mu nabídne jen to nejlepší. Dokáže se přizpůsobit jeho potřebám a vydrží mu několik let.

Na co se při výběru židle a stolu zaměřit?

Možná jsme vám teď zamotali hlavu a vy marně přemýšlíte, jak takovou rostoucí židli nebo stůl vlastně vybrat. Zatímco dětem jde především o líbivý design a pestré barvy, rodiče zajímají technické parametry.

Základním předpokladem je možnost nastavit si jak výšku, tak i hloubku sezení. Při výběru židle pamatujte na to, aby opěrka sahala dítěti do úrovně beder. U stolu dbejte pozornost na sklon pracovní desky, který rostoucí stoly MAYER umožňují nastavit stejně jako její výšku. Součástí stolů je bezpečnostní pojistka, která zabraňuje nepříjemnému skřípnutí prstů při nastavování sklonu.

NÁŠ TIP: Nyní můžete pořídit některé sety rostoucího stolu a židle prověřené značky MAYER za zvýhodněnou cenu.

Aby židle vydržela dlouho krásná

U kvalitní dětské židle nejde jen o pěkný design a praktické funkce. Součástí židle je i čalounění, které zde hraje roli nejen praktickou (dopřává dítěti komfort při sezení), ale i estetickou (vzhled čalounění je to první, co děti zaujme). Výrobce MAYER CZ používá na svých židlích kvalitní materiál AQUA CLEAN, který je odolný proti běžnému znečištění, např. polití čajem, džusem, počmárání propiskou, skvrny od čokolády, zmrzliny a podobně.

Vybírejte tam, kde tomu rozumí

Určitě i vy chcete pro své dítě jen to nejlepší a záleží vám na kvalitě. Proto se vyplatí vybírat tam, kde tomu opravdu rozumí, kde vám dokážou poradit a nabídnout opravdu prvotřídní kvalitu. Český specializovaný výrobce MAYER CZ působí na českém i zahraničním trhu již více jak 20 let. Oproti konkurenci nabízí velkou síť kamenných prodejen svých autorizovaných prodejců, kde si můžete dané výrobky prohlédnout i vyzkoušet, případně se poradit se zkušenými poradci.

 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.