Kolagenová kosmetika dokáže zpomalit stárnutí

16.12.2013 | Nákupy | Péče o tělo | Pleť

O účincích kolagenu se v poslední době často píše a mluví. Proč je tomu tak? Tato ve vodě nerozpustná bílkovina je základní stavební hmotou pojivových tkání a jedním z projevů ubývajícího kolagenu je stárnutí.

Co je to kolagen

Jedná se o skupinu až 28 různých bílkovin, které představují 30 % celkového objemu bílkovin v lidském těle. Společný charakteristický rys kolagenu je přítomnost tří polypeptidových řetězců, které tvoří trojitou šroubovici. Síť kolagenu tvoří oporu pokožky, čímž jí zajišťuje pružnost a pevnost. Dále poskytuje stavební oporu většině tkání v těle a obzvláště hojně se vyskytuje ve vazivových tkáních, kostech a chrupavkách.

V kolagenu jsou nejvíce zastoupeny tři aminokyseliny (především glycin-hydroxyprolin-prolin). Výskyt těchto bílkovin, které jsou základními stavebními kameny kolagenu, je velice omezený a jejich syntéza je energeticky velmi náročná. Organismus tyto bílkoviny může přijímat z tzv. kolagenových peptidů, které mají dvě hlavní funkce:
1. představují přirozený zdroj aminokyselin
2. jsou biologicky aktivní a podněcují tvorbu kolagenu v pokožce

Doplňování těchto aminokyselin je nezbytné pro udržení správného množství kolagenu, který je klíčem ke zdravé a mladistvé pleti.

Princip struktury kolagenu

Kolagen a jeho omlazovací schopnost

Kolagen je bílkovina zodpovědná za pevnost a pružnost pokožky, je-li ho nedostatek, pokožka povadá a vytvářejí se vrásky. Pokud chceme proces vzniku vrásek zpomalit, měli bychom kolagen ve svém těle průběžně doplňovat, například pomocí potravinových doplňků (Neocell Kolagen v prášku, typu 1-3). Jen pro zajímavost, kolagen začne lidské tělo ztrácet již po 20. roce věku. Stárnutí pleti dokáže zbrzdit také kvalitní kolagenová kosmetika a unikátní peptidové sérum, které je pro tělo zcela přirozené a aktivně podporuje tvorbu vlastního kolagenu, čímž pleti navrací původní pevnost a pružnost. Pravidelné používání pleťových přípravků s kolagenem představuje osvědčený nástroj účinné anti-aging terapie.

Tajné Kleopatřino kouzlo

Když se kolagen spojí s dalšími účinnými přírodními látkami, je jeho omlazovací schopnost samozřejmě ještě vyšší. Hydratační sérum proti vráskám Etani navazuje na odhalení tajného Kleopatřina kouzla věčného mládí a vedle vzácného rybího kolagenu obsahuje také prášek z pravých perel. Perlový prášek totiž představuje unikátní zdroj celkem 32 stopových prvků nezbytných pro správné fungování celého organismu. Další účinnou složkou je výtažek z kořene ženšen. Díky spojení těchto tří látek s omlazovací schopností sérum nejenže vyhlazuje pokožku, ale také zamezuje tvorbě nových vrásek. Přitom pleť přirozeně hydratuje a vyživuje.

Hydratační sérum proti vráskám Etani

Zlaté omlazovací sérum

Výbornou omlazovací schopnost má rovněž kombinace kolagenu a zlata. Zlaté omlazovací sérum proti vráskám s elastinem a obsahem 24karátového zlata regeneruje pleť na principu buněčné terapie, neboť podporuje vznik nových buněk uvnitř pleti. Společně se silnými antioxidanty sérum okamžitě regeneruje pleť. Po použití je pleť krásně svěží a zářivá právě jako jeden z nejdražších kovů na světě.

Zlaté omlazovací sérum proti vráskám

Na stránkách www.etani.cz najdete nejen obě vzácná séra, ale celou řadu vysoce účinné kolagenové kosmetiky.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.