Jednoduchost u mě prostě vede prozradila nám Minimalist Lady

03.07.2012 | Rozhovory

„V kosmetice i módě dám pouze na svůj instinkt a nikdy bych si nic nekoupila jen kvůli tomu, že je to teď in.“prozradila nám autorka kosmetického a módního blogu Minimalist-lady.blogspot.cz vlastním jménem Eliška. Eliščin blog patří mezi vyhledávané portály, a to především pro hodnotné tipy a užitečné recenze na cenově dostupnou kosmetiku, kterou si může pořídit opravdu každý.

Naše otázky pro Elišku: 

Eliško, tvůj blog nás zaujal svým zajímavým názvem. Proč právě Minimalist Lady?  Do jaké míry vyjadřuje název blogu tvou osobnost?
V překladu to znamená „minimalistická lady“. Mám ráda jednoduchost, a minimalismus se právě jednoduchostí vyznačuje. Nemám ráda přeplácané věci, jednoduchost u mě prostě vede, jak v módě, tak v líčení.

Tvůj blog se zaměřuje především na kosmetiku. Na jakou kosmetiku se orientuješ? Kde nakupuješ kosmetické přípravky?
Kosmetiku nakupuji především v drogériích, nebo na internetu. Záleží na tom, co zrovna potřebuji. Třeba dražší věci si vyberu v parfumérii, a pak hledám na internetu co nejnižší cenu. Jelikož jsem studentka, a jak známo, studenti nebývají moc bohatí, hledám co nejlevnější kosmetiku, která je kvalitní (i takové jsou), a pokud už chci dražší věc, musím si našetřit. A na jakou kosmetiku se orientuji? Asi na tu dekorativní, té mám doma hromady, sice většinu z toho nepoužívám, ale časem zase začnu. Mívám různá období, chvíli si maluji oči jen fialovými stíny a na rty používám lesk, pak se zase začnu malovat jinak…

V létě je naše pleť žíznivá. Jak předcházet dehydrataci pleti? A jak pečovat o pleť, která je už dehydratovaná? 
Hydratovat a hydratovat. A to znamená pít hodně tekutin, nejlépe čisté vody a dále používat hydratační přípravky. Pokud bych měla doporučit nějaký hydratační krém, byl by to Hydrabio Légere od Biodermy. Mám ho sice jen v miniaturním balení, ale je skvělý. Pleť krásně hydratuje, a co je super, nelesknu se po něm (mám smíšenou pleť). A co je v létě důležité – krémy by měly mít UV ochranu, protože nikdo si nechce svůj pěkný obličej spálit, že?

A co tělová mléka?
Tělová mléka zbožňuji! Mám jich doma spoustu, a mažu se po každém sprchování. Nejraději mám pomerančové máslo od Ziaji, protože se krásně roztírá a ještě krásněji voní, a na léto ráda používám třpytivá tělová mléka. Na sluníčku to pak vypadá přímo královsky!

Co k létu dále patří, to je lakování nehtů. Jak pečuješ o své nehty?
Mé nehty mě nemají v lásce, proto se pořád třepí, lámou a podobně. Zkusila jsem už spoustu pečujících přípravků, a teď se mi nejvíc osvědčila Nehtová oprava s hedvábím od Four Seasons. Jinak si nehty pravidelně piluji, pak přejdu k pečujícímu laku, který funguje i jako podkladová, a nakonec se nalakuji barevným lakem. Teď používám hlavně světle růžové barvy, a pokud jdu někam večer, nalakuji si nehty tmavě rudou nebo fialovou.

Jaké se ti líbí trendy?
Trendy sice sleduji, ale nikdy se jimi neřídím. V kosmetice i módě dám pouze na svůj instinkt a nikdy bych si nekoupila nic jen kvůli tomu, že je to teď in. Spíš vyhledávám nadčasové kousky, které se dají lehce kombinovat.

Na portále máš také pěkné módní fotky. Přejděme tedy k módě. Jak bys charakterizovala svůj styl oblékání?
Jak jsem zmiňovala již na začátku tohoto rozhovoru, mám ráda jednoduchost. Možná se může někomu mé oblečení zdát nudné, ale já si za svým jednoduchým stylem stojím.

Co nosíš nejraději na sobě?
Nejraději si oblékám úplnou minisukni z H&M a k tomu obyčejné bílé tílko. Bílé tílko si také oblékám k džínům, přidám baleríny, hezkou kabelku, větší náušnice a outfit je hotov. Jinak mám moc ráda šaty a celkově elegantní styl.

Snažíš se sladit svůj outfit s líčením? 
Kdysi bylo mé pravidlo, sladit si oční stíny s barvou trička, či šatů. Dnes už tomu moc nepřikládám váhu, líčím se neutrálně (béžové a hnědé stíny), a takový make-up se hodí ke všemu. Spíš se snažím sladit svoje líčení s událostí, na kterou se zrovna chystám.

Eliško, mohla bys našim čtenářkám dát nějaký zajímavý tip na letní oční make-up?
Nebojte se zkusit barvy! Nemusíte nijak experimentovat, stačí si vystínovat oči například dvěma barvami – moje oblíbená kombinace tmavě fialová a modrá.

Děkuji za zajímavý rozhovor.  
Já také děkuji

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.