Jaké automaty si bezpečně a pro zábavu můžete zahrát?

21.03.2016 | Volný čas

Online hazardní hry patří rozhodně mezi oblíbenou formu internetové zábavy. Pokud budete hrát s rozumem a myslet na to, že hra by nikdy neměla být prostředkem k tomu, jak si přivydělat, budete na správné cestě za bezpečnou hazardní zábavou.

Dnes se podíváme na jedno z největších lákadel hazardních her. Ve valné většině případů to jsou online automaty. Jde o klasické a progresivní jackpoty.

Jaký je vlastně rozdíl?
Klasické jackpoty jsou statické. Jejich hodnota se během hry tedy nemění. U některých hracích automatů se ale můžete setkat s několika různými jackpoty, a to podle výše sázek. Pokud hrajete některý z klasických mechanických automatů v jejich online verzi a ty nabízejí jackpot, může to vypadat následovně. Při sázce za 2 Kč má jackpot hodnotu 1000 Kč, při sázce za 5 Kč vyhrajete 3000 Kč, a pokud vsadíte 10 Kč, přijdete si na 10 000 Kč.

Takto může vypadat jackpot u klasického automatu se třemi válci. Stejně to ale vypadá i u moderních video automatů.

Ale hra klasických slotů je daleko zábavnější a napínavější. U těchto strojů se totiž nejprve zastaví výherní symboly na prvním válci, následně pak na druhém a poslední se zastaví třetí válec. S tímto stylem přichází do hry ještě více napětí a adrenalinu. Nejprve totiž uvidíte první symboly a pak až zbývající dva.

A jak fungují progresivní jackpoty? Progresivní jackpoty rostou. To už nám říká jejich název. Funguje to na následujícím principu. Z každé sázky na daném automatu, nebo na více navzájem propojených automatech, se určité procento sázky přičte k hodnotě progresivního jackpotu. Právě proto tento druh výher nabízí i šestimístné cifry.

Progresivní automaty najdete kromě online kasin i v těch klasických. Pokud navštívíte některé z kamenných kasin nebo zabrousíte do herny, může se stát, že zde najdete hned několik různých hracích automatů od jednoho výrobce navzájem propojených.

Ze všech sázek na všech strojích jdou pak určitá procenta do společného progresivního jackpotu. Ten můžete trefit na jakémkoli hracím automatu, který je na tento progresivní jackpot napojen. S každou provedenou sázku hodnota progresivního jackpotu roste. A to až do doby, kdy jej někdo trefí. Pokud někdo má takové štěstí, je jackpot restartován a začíná na své původní hodnotě.

Ve většině případů je na tento jackpot napojeno více online hracích automatů. Skvělý příklad nám dají třeba marvelovské automaty od Playtech. Těch je v nabídce tohoto poskytovatele více jak 10. Navíc jsou u těchto online výherních automatů s komiksovou tématikou hned čtyři druhy progresivního jackpotu. Ten nejvyšší vám přinese stovky tisíc euro.

Asi nejlepší a nejoblíbenější progresivní automat nabízí švédský NetEnt. Bavíme se o automatu Mega Fortune. U tohoto automatu není žádným překvapením progresivní jackpot, který dosahuje hodnot i přes desítky milionů euro. A to jak v online kasinu, tak v jeho mobilní obdobě. Nezapomeňte, že hraní by mělo být opravdu pouze zábavou a bezpečnou kratochvílí, ať už hrajete cokoli.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.