Jak si správně vybrat deodorant?


Pocení je přirozený proces, kterým se v těle udržuje stálá teplota a zároveň dochází k jeho pročišťování.

Pot, který organismus vylučuje, totiž nejen reguluje teplotu těla, ale zbavuje ho i nahromaděných toxických látek. Jde o nejpřirozenější detoxikaci, kterou si můžete dopřát.

I když je pocení zdravé, my chceme hezky vonět a být v suchu. Co s tím? Existují dva nejběžnější druhy kosmetických přípravků, které nám s tím pomohou. Deodoranty a antiperspiranty. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

Antiperspiranty primárně zabraňují pocení. A to vzhledem k tomu, že se potit potřebujeme, abychom se zbavili toxických látek, není zrovna zdravé. Zároveň obsahují škodlivé látky, které se jemnou pokožkou v podpaží vstřebávají přímo do těla.

Deodoranty nám umožňují se přirozeně potit a případný zápach překrývají pomocí parfémových složek, které jsou v nich obsaženy. U deodorantů ale také záleží na tom, jaké je jejich složení, aby nám zbytečně nedráždily pokožku nebo dokonce neobsahovaly škodlivé látky. Doporučujeme pečlivě číst složení každého výrobku.

Je Váš deodorant zdravotně nezávadný?

Vzhledem k tomu, že deodorant je přípravek, který využíváme každý den, je potřeba si u něj být jistí, že není zdravotně závadný. Jednou z možností je vyrobit si domácí deodorant z čistě přírodních složek. Ale kromě toho, že je to časově náročné, je další nevýhodou i nutnost takto vyrobený deodorant uchovávat v chladu.

Skvělou alternativou k doma vyrobenému přípravku jsou výrobky Borotalco, italská značka s dlouholetou tradicí. Deodoranty Borotalco dovolí vaší pokožce volně dýchat, osvěží vás, zajišťují 48 hodinovou ochranu před pocením a mají jemnou dlouhotrvající vůni.

Hlavní složkou deodorantů Borotalco je rozdrcený minerální mastek, Microtalcum, který má vynikající absorpční schopnosti, zklidňuje pokožku a zanechává ji hladkou a suchou. Jeho pudrová vůně je díky svým neutrálním podtónům vhodná pro muže i ženy.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.