Jak sestavit tzv. capsule jewel box?


Nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné šperky. Na první pohled se tahle věta může zdát jako nesmysl, opak je však pravdou. Každá žena si je vědoma toho, že třpytivé skvosty ve šperkovnici dokáží osvěžit každý kousek jejího šatníku. Nedejte se však strhnout módní lavinou a nenechte se doma zavalit bižuterií. V duchu filozofie capsule wardrobe (neboli kapesní či chytrý šatník) si pořiďte nadčasové šperky, které s vámi zestárnou.

Kdo vyrobil můj šperk?

Jednou z hlavních myšlenek “chytrého šatníku” je zaměření se na jeho původ. To stejné by mělo platit také při výběru cenností. Zjistěte si tedy, kde a v jakých podmínkách byl klenot vyroben a zda byly při jeho zpracování použity kvalitní materiály. Jedním z klenotnictví, pro které je tahle otázka důležitá, je třeba Eppi. Firma sídlící v srdci Prahy na Václavském náměstí, jejíž součástí je i vlastní zlatnická dílna. Od ostatních klenotnictví se odlišuje tím, že ho najdete pouze na internetu nebo v showroomu v Praze a Bratislavě. Důvod? Nižší náklady na provoz a díky tomu i cenově dostupnější šperky.

Co by měla obsahovat “chytrá šperkovnice”?

Podobně jako šatník by měla obsahovat kousky, které se dají snadno kombinovat, ať už mezi sebou nebo společně s vaší minimalistickou garderobou. Právě na tomto konceptu je postavena také nabídka klenotnictví Eppi:

  • šperky lásky, tedy zásnubní a snubní prstýnky. Mimochodem lásku stvrzující cennosti jsou silnou stránkou této společnosti. Kromě klasických vzorů zde najdete i netradiční exempláře, a to jak svatebních, tak i zásnubních prstýnků.
  • perly by rozhodně neměly chybět v žádné šperkovnici. Skvěle se hodí jak k dennímu outfitu, tak k večerní róbě.
  • diamanty, protože jsou nejlepším přítelem ženy, jak tvrdila Marilyn Monroe.  A chcete-li vystoupit z davu, kromě klasické bílé barvy vsaďte i na ty netradičně zbarvené, jako je třeba černá, hnědá nebo tzv. salt’n’pepper.
  • personalizované šperky ideálně doplní outfit do města i do kanceláře. Většinou představují pro svou nositelku speciální událost a slouží jako takový příruční památníček.
  • minimalistické šperky jsou pro capsule wardrobe téměř nutností. Na první pohled nenápadné, přitom dokonale rafinované. Navíc se perfektně vrství!
  • šperky jako umělecká díla. I šperk může být uměleckým dílem. Takové stříbrné prsteny s ručně malovaným enamelem jsou ideální, pokud dostanete chuť rozbít decentnost svého šatníku.
  • pánské šperky. Také pánská skříň si zaslouží nadčasový skvost. Obdarujte svého manžela nebo syna a věnujte mu manžetové knoflíčky třeba z platiny. Existuje mužnější materiál?

Aby s vámi vaše cennosti zažily několik životních milníků, je samozřejmě důležitá správné péče o ně. Primárně však jejich životnost určuje poctivé zpracování. Jak jej poznáte? Klenotníci z Eppi radí: kromě důkladného obhlédnutí šperku o tom svědčí také fakt, že je vám garantována doživotní záruka. Protože pouze zlatník, který je o své práci 100% přesvědčen, se nebojí o jeho kvalitu. Tyto důmyslné klenoty si tak budete moci užívat vy i vaše vnoučata.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.