Jak na efektivní hubnutí?


Taky hledáte způsob, jak rychle a afektivně zhubnout? Máte za sebou pár neúspěšných pokusů, které všechny skončily nezdarem? I když jste možná nějaké to kilo shodili, zase jste ho nabrali zpět. A možná nejen to, dost možná jste přibrali ještě víc. Tak jak na to lépe?

Na drastické diety zapomeňte

Máte hubnutí a diety spojené s hladověním? Tak na ně zapomeňte. Tajemství štíhlé postavy se neukrývá v tom, že budete blouznit hlady nebo pít celerovou šťávu, musíte na to jít chytřeji.

Zkuste ketodietu

Kdo chce zhubnout, ten by měl hlavně upravit jídelníček, jíst dostatek ovoce a zeleniny, minimalizovat příjem sacharidů, nahradit je proteiny a tuky a dostat se do kalorického deficitu. Jakmile bude váš energetický příjem nižší než výdej, začnete hubnout.

Přesně na tom principu je založená ketodieta, při které minimalizujete příjem sacharidů jako zdroje energie. Tělo se dostane do stavu tzv. ketózy a zdroj energie musí hledat jinde. Najde ho ve vlastních tukových zásobách. Vy se jich zbavíte a tím budete i hubnout. Zní vám to zajímavě a ptáte se, jak na ketodietu?

Ketodieta funguje i bez toho, abyste museli trávit dlouhé hodiny v posilovně nebo složitě vymýšlet, co si uvaříte. Díky omezení příjmu sacharidů musí tělo hledat jiný zdroj energie, tím se pro něj stanou ketony, které vznikají spalováním tuků. Do ketózy se dostanete, když snížíte příjem sacharidů pod 50 g za den a hlavním prvkem vašeho jídelníčku se stanou kvalitní proteiny.

Jíst můžete libové maso, zeleninu a mléčné výrobky, vynechat byste naopak měli pečivo, rýži, brambory, alkohol a sladké ovoce.

Víte, že při ketodietě se nemusíte bát ani vlčího hladu? Budete jíst 5x denně, ketóza vám bude bránit plenit ledničku a příjem proteinů ochrání vaši svalovou hmotu, hubnout budete jen tuk. Navíc budete plni energie. A to se počítá, ne?

Hýbejte se

Hubnutí jde ruku v ruce s pohybem, jen zdravě jíst nestačí.

  • Kam můžete dojít pěšky, tam dojděte svižnou procházkou.
  • Ve volném čase si jděte zaplavat nebo zacvičit jógu.
  • Fajn je i běh nebo jízda na kole.
  • Časem se třeba vydáte i do posilovny.

Vyspěte se!

Kdo by to řekl, že i spánek má pozitivní vliv na hubnutí. Jeden by řekl, že je to naopak. Pravdou ovšem je, že kdo málo spí, ten nemůže správně nakládat s bílkovinami potřebnými k regeneraci svalů, hůř mu funguje metabolismus a přes den toho víc sní.

Hlídejte si i pitný režim

Říká se, že každý den bychom měli vypít 2-3 litry tekutin. Jen málokdo to ale dodržuje. Přitom i jedna nebo dvě sklenky vody umí zasytit, navíc správný pitný režim zrychlí metabolismus a tělo bude moci lépe a rychleji spalovat kalorie.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.