Dřevěné dekorace na zahradu, které si zamilujete

01.02.2021 | Bydlení

Zahrada rozhodně není jen místem, na kterém musíte pracovat. Poskytuje prostor i na oddechové aktivity či relax nebo příjemně strávený čas s blízkými. V prostředí zahrady si dokážete vypnout hlavu a odreagovat se od starostí. K dokonalému odpočinku vám pomůže i atmosféra, kterou si kolem sebe vytvoříte. Můžete si zkusit zútulnit vaši zahradu právě s využitím dřevěných dekorací.

Dřevo je totiž přírodní materiál, který dokonale zapadá do vnějšího prostředí. Dodává harmonický dojem a zvýrazňuje atmosféru celé zahrady. Pokud máte na zahradní domek či dřevník, určitě víte, o čem mluvíme. Dřevo jednoduše do zahrady skvěle zapadne. Pokud dřevník či dřevěný domek nemáte, nezoufejte. Zahradu si můžete ozdobit a ozvláštnit i jinými dřevěnými doplňky, které jí přidají na autentičnosti a spjatosti s přírodou.

Tip: Pokud byste přece jen uvažovali nad tím, že si zajistíte dřevěný domek či dřevník, můžete si přečíst několik praktických nápadů jak na přístřešek na dřevo.

Nyní se už ale podívejme společně na pár dřevěných doplňků, kterými můžete ozvláštnit svou zahrádku.


Chodník z kmenů stromů

Vytvořte si na zahradě chodník, který bude vyroben z odřezků kmenů stromů. Je nejen praktickým doplňkem, ale zároveň i kreativním a originálním prvkem, který rozhodne vaši zahradu ozvláštní. Budou vám stačit odřezky z kmenů stromů ve tvaru kruhu, i s kůrou. Ty následně hodně sebe pokladete v takové šíři a délce, jak si představujete pro svou zahradní stezku. Takový chodník bude na vaší zahradě určitě vynikat a zároveň bude oživením celého prostoru.

 

Vertikální zahrada

Vertikální zahradě je v poslední době velmi oblíbeným prvkem ať už v exteriérech, ale i v interiérech. Je kreativním doplňkem pro vaši zahradu a což je skvělé, je že je nenáročný na jeho realizaci. Stačit vám totiž bude jen starší paleta, kterou již nepotřebujete. Paletu připevníte třeba právě na stěnu dřevěného domku či dřevníku nebo ji klidně můžete umístit a upevnit samostatně stojící v zahradě. Na jednotlivé "patra" palety tak můžete poskládat květináče s vašimi oblíbenými květinami, rostlinami či dokonce i bylinkami. Kreativitě se meze nekladou. Mezi květináče můžete umístit například i světelnou řetěz. Tak si vytvoříte opravdu útulné zátiší, ideální na večerní posezení v zahradě.

 

Přírodní květináče

Kmeny stromů můžete využít nejen na dřevěný chodník v zahradě, ale klidně i jako přírodní květináče, do kterých si můžete zasadit prakticky cokoli. Hrubší odřezky kmenů stromů s dírou uprostřed vám skvěle poslouží jako květináče na vaše oblíbené rostliny. Nenáročné na přípravu a zároveň originální, co říkáte? Takové dřevěné květináče jsou skvělou volbou, pokud si chcete zanechat přírodní charakter vaší zahrádky. Dodávají na přírodní autentičnosti a skvěle oživí každou zahradu. Takové dřevěné květináče můžete využít i jako součást vaší skalky.

 

Houpací lavice

Skvělou a zejména praktickou dekorací do zahrady, kterou ocení zejména milovníci odpočinku může být právě dřevěná houpací lavice. Umístit si ji můžete kdekoliv na zahradě a vytvořit si tak ideální místo na relaxování. Takovou dřevěnou houpací lavici si můžete doplnit měkkými polštáři a dekami a vytvořit si tak pohodlné místo ideální k odpočinku.

Vytvořte si na zahradě příjemnou atmosféru s využitím dřevěných doplňků a dekorací. Vyzkoušejte některý z tipů a oživte prostor kolem vás. Tak si svůj čas na zahradě můžete užívat ještě více, protože při pohledu na harmonické prostředí vaší zahrady se vám hned bude odpočívat mnohem lépe.

Zdroj fotografie: Depositphotos.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.