Boty, které si pořídit právě teď! Workery!


Že jste se zařekla, že byste na sebe tak humpolácké boty, jako jsou farmářky, nikdy neobula? Nechte se vyvést z omylu. Workery právě teď frčí víc než kdy jindy a rozhodně nejsou obuví „zálesaček“. Jsou oblíbené bloggerkami, modelkami a všemi módními diktátory.

Jak je poznáte?

Nejspíš na první pohled. Kdo by je neznal. Masivní bota s hrubou podešví, která vás v zimním počasí nenechá uklouznout, svršek často ze semiše, na šněrování, někdy doplněné teploučkým kožíškem. Už z jejich popisu je ale jasné, že tyhle boty, i když se vám na první pohled zamlouvat nemusí, vás nenechají v zimě ve štychu. A o to také jde. Nechcete přece v závějích cupitat v sice výrazně ženských botkách, ale ve finále s několikrát vyvrknutým kotníkem? Rozhodně se nemusíte bát unisex tvaru, nebudete působit o nic méně žensky než v jiných botách. Právě jejich androgynní vzhled skvěle doplňuje výrazně ženský look, o čemž vás může přesvědčit půlka krásek z Instagramu.

workery a zimni outfiit

Jak si vybrat?

I když se tyhle boty jeví, jako že se toho u nich moc vymyslet nedá, tak opak je pravdou. Workerů existuje mnoho verzí. Vy se řiďte několika faktory.

1) Cena – workery seženete už od pětistovky. Takové vám ale rozhodně doporučit nemůžeme. Aby boty splnily nejen svůj estetický účel, vyplatí se do nich pár tisícovek investovat. Tak si totiž můžete být jistá, že vás podrží i v té největší nepřízni počasí. Zimní boty Timberland sice nejsou nejlevnější, ale nabízí maximální komfort, kvalitní zpracování a stylový vzhled, na kterém je na první pohled poznat, že nejde o botky z Aliexpresu.

2) Materiál – boty ze syntetických materiálů nenabídnou takové vlastnosti, jako boty z pravé kůže. To samozřejmě souvisí i s cenou. Pravá kůže je pro nohu ideální, je prodyšná a pokud se o ní dobře staráte, vydrží léta.

3) Barva – v současné době jsou velmi žádané workery v pastelových barvách. Třeba růžové. Jsou překrásné a maximálně trendy, ale pokud chcete mít opravdu univerzální kousek, který pasuje ke všemu, pak jděte do klasiky, tedy do hnědých, které mají absolutně nadčasový look.

4) S kožíškem nebo bez?

boty Timberland

Timberland 6 inch premium boot

Jak je využít v outfitu?

Je až s podivem, k jakému množství outfitů tento typ boty skvěle padne. Noste je klasicky k džínům, ale rozhodně ne k širokým nohavicím, to byste moc trendy vzhledu nedosáhla. Workery vypadají nejlépe k útlé linii, tedy ke slim střihům. Hodí se ke klasickému modrému denimu, ale i k černému. Ke kalhotám si můžete vzít módní parku, klasickou zimní bundu, nebo třeba bombera. Nebojte se ale ani neotřelých kombinací, překvapí vás, jak jim může slušet elegantní kabátek, nebo blejzr.

zimni outfit

Štěstí přeje připraveným, buďte odvážná a pusťte si do botníku tenhle kousek, který s vaším stylem dokáže až překvapivé divy!

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.