Touží po Vašem těle nebo přátelství? Květiny vše prozradí!

14.12.2009 | Sex a vztahy

Jistě nám dáte za pravdu, že máloco je tak vzrušující jako počátek nového vztahu. První vášnivé polibky, první společná večeře a noc.

Květiny k tomu také patří. Pro případ, že je od svého nového ctitele dostanete, seznámíme Vás se základy květomluvy, ať víte, na čem jste!

Základy květomluvy
Počátek nového vztahu bývá naplněn světlem jiskřivých světýlek, které dodávají člověku nový elán do života. Když ale zjistíte, že nešlo tak úplně o lásku, můžete utrpět pořádný šok. Kdo však ovládá základy květomluvy, ten dobře ví, co která květina nebo kytice vyjadřuje, což mnohdy může takovým nepříjemným šokům spojeným s lítostí a zklamáním předejít. Když například od svého ctitele dostanete růži bez trnů, znamená to, že se do Vás zamiloval na první pohled. Kdo Vám dá kytici tulipánů, ten bude s největší pravděpodobností toužit pouze po jedné noci s Vámi. Kytice uvázaná z vřesu znamená obdiv k Vaší osobě, nemusí zde vůbec být milostný podtext.

Královny květin
Největší oblibě mezi květinami se těší růže. Ženy je rády dostávají a muži je zase rádi kupují, protože dobře vědí, že královnou květin rozhodně žádnou ženu neurazí. Většinou znamenají lásku. Červená kytice plnokvětých růží neznamená nic než ona dvě krásná slova:“Miluji Tě!“ Ovšem pozor, decentní temně rudá značí smutek, ctitel Vám může sdělovat, že jej něco, nebo někdo trápí, pravděpodobně Vy sama. Bílá růže je znamením čistoty a nevinnosti. Za takovou Vás může považovat. U některých mužů to může být však důvod, proč se k ničemu dalšímu již neodváží. Sladké růžové růže Vám přinese skutečný romantik. Žluté růže nemusí mít s láskou vůbec nic společného. Oranžové zase symbolizují okouzlení. 

Dejte si pozor!
A na jaké květiny si dát pozor, abyste nebyla později zklamaná? Symbolem čistého přátelství jsou chysantémy neboli listopadky. Nezávisle na jejich barvě když od někoho dostanete kytici chryzantém, rozhodně po Vás vášnivě netouží. Někdy to však může znamenat, že Vám protějšek chce naznačit, že jste příliš chladná. Synonymem rozchodu v květomluvě je možná méně známá květinka jménem Lisiantus. Důkazem toho, že ho nikdo nemá rád je mimo jiné fakt, že u nás nezískal svůj domácí název. Jak jej poznáte? Trochu se podobá pivoňce, avšak s výraznou barvou okrajů okvětních lístků, která může být například temně modrá, přičemž samotný květ je bílý. Barevných variací pochopitelně existuje více.

To, že bílá lilie je symbolem nevinnosti, ví snad každý. Ale víte, co znamená její sestra, červená lilie? Abyste nebažila po bohatství! Karafiáty jsou považovány za známku nevkusu. Žluté navíc mohou znamenat zklamání a odmítnutí. Růžový zase šeptá: „Je konec, ale nikdy nezapomenu!“

Kdo Vám přinese kytici gladiol, jako by říkal, že potřebuje přestávku. Jak známo, přestávky obvykle potřebují lidé, kteří se stále rozhodují a nikdy se úplně nerozhodnou.

A pivoňka? Ta není tak zlá. Znamená, že musíte být trpělivá. Váš ctitel je velmi ostýchavý. 

Květiny napoví i o jeho povaze
Když po Vás muž opravdu touží, věnuje Vám orchidej. Měsíček a myrta, ty už zavánějí touhou po manželské lásce. Kala nebo konvalinka skládá obdiv Vaší fyzické kráse. A slunečnice? Tu dostanete buď od kamaráda, nebo od někoho, kdo se Vám k lásce jen tak nepřizná. Kamarádi (nebo také šprýmaři) Vás obdarují svazkem mrkve nebo kaktusem. A jak poznáte spořílka? Podle lučních květin? I kdepak! To může být romantik! Spořílkové mají v oblibě laciné kytičky, jako jsou třeba macešky, nebo květiny v květináči. Za ty peníze by to mělo nějakou dobu vydržet, nebo ne?

Má mě rád, nemá mě rád?
Pozor ale, milé dámy, s kyticemi v ruce! Někdy dostanete jistou kytici květin, protože to byla jediná, která se dala v jedenáct večer na Štědrý den sehnat na benzínce! Váš protějšek jednoduše nechtěl přijít s holýma rukama. Původně Vám chtěl přinést rudé růže, ale ty prostě nebyly k sehnání! Seznamte se tedy se základy květomluvy, avšak při uvažování o tom, zda Vás má či nemá rád, zapojte také svou intuici!

Foto: Samphoto

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty na dorty

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.