Syn Evy Decastelo bojuje se žloutenkou a malou poporodní váhou!

11.09.2009 | Revue

Novopečená maminka, moderátorka Eva Decastelo (30), porodila v sobotu 5. září ve 14:32 svého prvního potomka, syna Michaela.

Dala si tak ten nejkrásnější dárek ke svým 31. narozeninám, které oslaví zítra 12. září.

"Nic krásnějšího jsem si nemohla přát. Oba jsme s manželem moc šťastní," svěřila se Eva, dívčím jménem Aichmajerová, která je od porodu malého stále v pozoru. Syn Michael se totiž narodil předčasně, o měsíc a půl dříve, a trpí novorozeneckou žloutenkou.

"Dnes odpoledne kvůli tomu jdeme na fototerapii, která ukáže, jak na tom malý je. Výsledky bychom měli vědět až zítra. Mám sice trochu strach, ale sestřičky mě uklidnily, že to není nic neobvyklého," prozradila Eva.

Mnohem větší starosti jí dělá Michaelova váha. Krátce po porodu vážil 2,70 kg, teď mu ještě klesla na 2,50 kg.
"Sestřičky mi ho nechávají na pokoji. Musím každé dvě hodiny kojit. Problém je, že Míša nemá moc síly a nedokáže sám tahat z prsu tolik, kolik by měl. Musím mu tedy ještě zvlášť odstříkávat mléko, které mu pak lijeme do pusinky," vysvětluje maminka.

Přestože je moderátorka hodně unavená, celou dobu ji podporuje manžel, novinář René Decastelo, kterého si Eva v sobotu 22. srpna vzala. Včera spolu malého Michaela poprvé společně koupali.
"Manžel je v koupání možná ještě šikovnější než já, opravdu si malého užívá," říká spokojeně Eva a nešetří chválou.

Kdy moderátorku z nemocnice propustí, zatím ještě není jasné. Kvůli Míšově novorozenecké žloutence a pobytu v inkubátoru tam stráví minimálně tři, možná ale i deset dní.
"Je opravdu úžasný. Chodí za mnou každý den dvakrát, a to jednou místo oběda, takže kvůli mně ještě musí držet dietu, a potom večer. I při porodu byl opravdu statečný. Mám v něm obrovskou podporu." 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.