Šporcl se věnuje svým dcerám hodinu denně, prý je to hodně

21.09.2009 | Revue

Být houslový virtuóz a zároveň otec malých dětí není nic snadného. Své o tom ví Pavel Šporcl (36), který si zakládá na tom, že je nejen skvělý houslista, ale také otec.

Svým dcerám Voletce a Sophii se věnuje hodinu denně a tvrdí, že je to daleko více, než mnozí jiní otcové.

"Violetce jsou už dva roky a měsíc a vysloveně zlobí. Dvouměsíční Sophie jen leží a potřebuje hlavně maminku," svěřil se nadšený otec dvou vlastních dcer a osmileté Lilly, kterou má jeho partnerka, herečka Bára Kodetová (39), z předcházejícího vztahu.

"Četl jsem jeden výzkum, který praví, že tatínkové se věnují svým dětem sedm minut denně. Tak to já určitě více, nejméně půlhodinu, ne-li celou hodinu. Fakt se moc snažím. Samozřejmě že musím denně cvičit, ale snažím se, abych život nějak vybalancoval. Nechci dětství svých dětí prošvihnout a snažím se být s nimi, jak jen to jde," tvrdí Pavel Šporcl, který je známý svou pílí a odpovědností.

Vrací se k šátkům
Teď odstartoval se slovenskou romskou cimbálovou kapelou Romano Stilo velké turné po Česku s názvem Gipsy Way.

"Při koncertech budu mít housle modré a na hlavě opět zase šátek. Jeho barvu vyberu vždy podle košile. Když hraji s Romy, ten šátek se určitě hodí. Cédéčko, které jsem s nimi vydal, mělo velký úspěch, stejně jako naše předchozí společné koncerty. Tak se na ty další moc těším. Těším se na jejich atmosféru," dodává houslista.

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.