Šporcl se častěji mazlí s houslemi než se svou ženou a dcerami

22.11.2010 | Revue

Houslový virtuóz Pavel Šporcl (37) pořád pracuje. Připravuje se na nové koncerty, přemýšlí o své nové image, nějaké to lenošení pro něj nepřipadá v úvahu.

"Se svými holčičkami a s ženou se také občas pomazlím, ale hlavně hraji na housle. Bára nyní vystupuje v Divadle Na Jezerce ve Večeru tříkrálovém, tak babičky a chůvy mají co dělat," prozradil Šporcl Korzu.

Teď se opět objevil s šátkem na hlavě, kterým šokoval, když začínal svou kariéru. Po nedávném úspěchu s Liverpoolskou královskou filharmonií vyrazil na Generali turné 2010 po vlastech českých.
"Teď už ničím nešokuji. Jezdím po Česku s velkým symfonickým orchestrem, se kterým koncertuji v Poctě mistrům. Vzdám přitom hold svým houslovým idolům. Ale tyto koncerty budou zase něčím novým. Vystoupí na nich i Vojtěch Dyk a jazzové trio Josefa Vejvody," řekl.

Před odjezdem na turné Pavel Šporcl pokřtil nové cédéčko Lenky Filipové Concertino. S Lenčinými písničkami prý vyrůstal a její Zamilovanou si často prozpěvoval.
"To, že se doprovázela celý život na kytaru, všichni vědí, ale že doma velmi pilně cvičí také klasické skladby, to téměř nikdo neví. A právě klasika zazní v jejím novém albu. Lenka je dříč, tak mám pro ni velké pochopení," dodává houslový virtuóz.

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.