Robert Vano:
Svého partnera zásadně neukazuji

20.07.2010 | Revue

Fotograf Robert Vano je velmi svérázný člověk. Pokud se objeví na nějakém večírku, pak zásadně bez svého partnera, se kterým žije už několik let. Svým objektivem ho sice zvěčnil, ale tyto fotky považuje za ryze soukromé. "Rozhodně je nebudu vystavovat, můj přítel není z branže. Nemá rád popularitu ani večírky," říká Robert Vano.

Vanovy výborné fotky zdobily titulní stránky světových magazínů, ale on sám z nich zas tak nadšený není. A přestože má vynikající fotografické vybavení, své známé a kamarády fotí jen velmi zřídka.

"Nějak mě to nikdy nenapadlo fotit své přátele. Teď mě to docela mrzí, protože někteří už nejsou mezi námi," přiznává.

Robert Vano se Korzu svěřil, že nejraději fotí kluky. I když fotit modely a modelky, stejně jako módu, podle něj není žádný med.

"Nejsem bohatý, jak byste si mysleli. Nemůžu si moc vybírat, musím pracovat. V životě jsem neměl žádné úvěry ani půjčky. Můj největší majetek je můj foťák," tvrdí světově uznávaný umělec.

A dodává, že už se moc těší na to, jak mu za tu dobu, po kterou žil a pracoval v USA, budou brzy vyplácet z Ameriky důchod. Pak si konečně bude moci ze zakázek více vybírat.

"Co také nedělám, jsou produkty. To vyžaduje speciální osvětlení a já ho nemám. A pak mě nebaví architektura. Když se chci odreagovat, jdu třeba do parku a fotím ptáky. Je to velice uklidňující, jsou nesmírně akční a ani je nemusím tupírovat," doplňuje známý fotograf svým typickým humorem… 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.