Psaní je moje posedlost a láska, přiznává Bára Nesvadbová

02.03.2010 | Revue

Novinářka a spisovatelka Barbara Nesvadbová (35) pokřtila minulý týden svoji první audioknihu, načtenou podle vlastního románu Pohádkář.

Kmotry se stali její dva kamarádi, kadeřník Libor Šula a návrhářka Tatiana Kovaříková.

Pozvání na křest přijala i herečka Dana Morávková, která namluvila jednu z postav. Její kolegyně Táňa Vilhelmová dorazit nestihla.

Právě obě herečky si autorka nemohla po akci vynachválit.
"S oběma ženami jsem byla naprosto spokojená. Myslím, že se na to ideálně hodily," svěřila se Bára a ihned vysvětlila, proč.

"Ta jedna byla za rozervanou, hodně sexy intelektuálku, ta druhá zase za ženu, které všechno vychází a je šikovná, řekla bych až dokonalá. Myslím, že to na ně opravdu sedí," prozradila Nesvadbová s úsměvem.

Sama si prý ani jednu pro čtení nevybrala, ale měla poradní hlas:
"Samozřejmě nevím, jestli váhaly a musely je přemlouvat, ale šly do toho. Mně řekly až to finální ANO, a to je podstatné."

O tom, co chce úspěšná autorka románů jako Bestiář nebo Brusinky dál dělat, má jasnou představu.
"Psaní je pro mě asi nejlepší náplň času vedle hraní s dětmi. Taková trochu posedlost a láska. Nechtěla bych na tom být závislá. Píši, jen když mě to těší," řekla.

A nerada by se prý vzdala i šéfredaktorského místa módního časopisu.
"Šéfredaktorkou bych ráda zůstala také. Ten časopis mě baví a baví mě i móda jako taková, takže změnu místa zatím nechystám," uzavřela Nesvadbová s úsměvem.

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.