Problémy s menopauzou pomůže vyřešit i pravidelné cvičení


Klimakterium, neboli přechod, je strašákem žen a nelehkým obdobím období, které s sebou přináší mnoho nežádoucích změn.

Tlumit napětí a zároveň zmírnit četné doprovodné projevy spojené s klimakterickými změnami je někdy těžké - nikoliv však nereálné.

Své o tom ví i renomovaný terapeut Michael Moder, autor unikátní Moderovy metody.
"Ženy v období klimakteria za mnou nejčastěji přicházejí s problémy migrén, karpálních tunelů, osteoporózou, nespavostí nebo podrážděností," vysvětluje Moder.

Důležité je si uvědomit, že menopauza není onemocnění, ale dlouhodobý proces v životě ženy, který prožívá každá jinak a individuálně. Terapeut Moder se proto soustředí zejména na odstranění psychických bloků a udržení těla v co nejlepší fyzické a psychické kondici.

"Mimo aplikace samotné Moderovy metody se ženy učí cviky k posilování pánevního dna a svalů kolem páteře. Cvičení v tomto věku ženy drží v lepší psychické kondici," vysvětluje Moder.

Kombinace různých léčebných metod a působení léčivé energie umožňuje korigaci přidružených problémů s váhou, únikem moči či bakteriálních infekcí. To bývají další potíže spojené s tímto pro ženu nelehkým obdobím.

"U infekčních a zánětlivých procesů jsou nedílnou součástí léčby velice úspěšné tzv. tělové svíce. Účinné bývají i přírodní preparáty, zejména pak ty z Mrtvého moře s biominerálním komplexem," radí terapeut. 

Podle Modera je také důležité zajistit přísun všech potřebných látek, vitamínů a minerálů. Ženy podle něj nejvíce zapomínají na proteiny, které jsou velmi důležité pro funkci každého organismu.

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.