Podhůrský válčí se zloději, líčí na ně pasti!

29.10.2009 | Revue

Krade se všude. Přesvědčil se o tom i herec a muzikant Zdeněk Podhůrský (50), který je spoluvlastníkem několika galerií.

Jeho válka se zloději je prý nekonečná. A stejně jako lapkové používá i on stále nové metody, jak na ně nalíčit pasti.

"Od malých vychytávek, které vám neprozradím, přes kamery, až po přímé napojení na zásahovou agenturu. Díky krádežím, co mě potkaly, se neustále zdokonaluju v technice," směje se populární herec.

"Zmizelo nám už ledacos. Víte, zloději jsou nehorázně oražení a vynalézaví. Zpočátku kradli jen obrazy a grafiky, později už i loutky a šperky," upřesňuje Zdeněk Podhůrský.
"Někdy jsme si toho všimli hned, protože prodavačka zjistila, že je prázdné místo na zdi, nebo na poličce. Někdy ale až při inventuře," stýská si Zdeněk Podhůrský.

Podle jeho názoru mají zloději značně nevytříbený vkus.
"Občas se ztrácely i naprosto nesmyslné věci, které nebyly ani moc prodejné... Je to tím, že jednali asi spíše pudově, brali, co se jim v tu chvíli líbilo. Možná to ani nebývalo na okamžitý další prodej, ale třeba jen jako dárek, na který by neměli," zamýšlí se Podhůrský.

A prozrazuje i rozličné způsoby, jak se podvodníci snaží z prodavaček vylákat peníze.
"Jednou dokonce někdo přivezl ojeté gumy a tvrdil, že jsem si je objednal. Chtěl je pochopitelně zaplatit. Podruhé zase dovezli starou skříň, jindy zase opelichanou bundu… A jednou dokonce zloděj před prodavačkou předstíral, jako že se mnou mluví po telefonu," líčí Zdeněk Podhůrský podvodnické triky, které na něj zkoušeli. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.