Paulová:
"Chci za dětmi do Indie, loni jsme jim tam postavili školičku!"

08.07.2009 | Revue

Herečka, zpěvačka a spisovatelka Jana Paulová by chtěla část prázdnin prožít v Indii.

Nebude to její první návštěva této země, tentokrát tam ale herečka nevyráží jen za meditací či turistikou. Chce navštívit i zdejší školičku pro osiřelé děti.

''V jižní Indii jsme vloni postavili sice skromnou, ale moc potřebnou školičku pro čtyřiadvacet sirotků. Postaralo se o to občanské sdružení Změň můj osud a já jsem šťastná, že jsem mohla na tohle zařízení svým dílem přispět. Je to taková moje citová záležitost a mám z jejího chodu velice dobrý pocit," svěřila se Paulová.

Děti se ve škole učí číst, psát a počítat a důležité je podle Jany i to, že nehladoví, jak je v této chudé zemi obvyklé.
"Otevírali jsme loni v létě a letos, zřejmě v srpnu, bych tam chtěla vyrazit i s manželem. Víme, že je o malé školáky dobře postaráno, dostáváme pravidelně zprávy, ale osobní návštěvu nic nenahradí," vysvětlila herečka.

Sponzorské dary přicházejí hlavně z České republiky, ale i z Dánska, a zapojil se i jeden občan Spojených států. Tím dovolená pro Paulovou skončí. Moře neplánuje a ani ji tahle představa letos neláká.
Září už bude pro Janu Paulovou znamenat návrat na jeviště. Vystupovat bude v komediích Natěrač, Bez předsudku, Drahouškové a Záhadná Irma. V listopadu se představí spolu se svým v poslední době stálým hereckým kolegou Pavlem Zedníčkem v premiéře hry Zamilovat se. 

Zdorj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.