Nejlepší steakové restaurace

30.09.2010 | Gastronomie | Volný čas

Pokud jste milovníci masa, je pro vás steak naprosto ideálním pokrmem. Je to plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu, který se připravuje rychle, s použitím suchého tepla a podává se v celku. Na steak je vždy použita nejlepší část zvířete. Kam ale vyrazit na skutečně gurmánský steak?

1. Na steak z bizoního masa do Hliněné Bašty
Příjemná restaurace v Průhonicích u Prahy nabízí opravdové rarity jako je biftek s čokoládovou omáčkou či s horkými višněmi nebo rybí kari s kuřecím masem a krevetami, ale co si tady opravdu vychutnáte je právě bizoní steak. Šéfkuchař a zároveň majitel restaurace Hynek Vávra umí maso zpracovat opravdu jedinečně a jeho specialita je rumpsteak z bizona v indiánské marinádě na grilu. Kromě netradiční chuti, je bizoní maso i zdravější než hovězí. Obsahuje méně tuku než klasický hovězí steak a je více aromatičtější. Jako své nejoblíbenější maso uvedla bizoní steak americká herečka a držitelka Oscara Jane Fondová, protože je velmi chutné a dietní.

Navíc restaurace Hliněná Bašta sází na domácí produkty a řadu věcí, včetně pečiva, připravují zdejší kuchaři. V Hliněné baště se nepoužívají žádné polotovary, ale výhradně čerstvé suroviny, proto si na její návštěvu nechte více času, ať si můžete vychutnat příjemnou atmosféru špičkové domácí kuchyně.



2. Na šťavnatý steak do Kobe
Pokud chcete ochutnat hovězí steaky z celého světa, potom navštivte restauraci Kobe na Václavském náměstí. Je to v centru metropole, proto jsou ceny poněkud vyšší, ale kvalita a milá obsluha, určitě stojí za to jednou si dopřát gurmánský oběd nebo večeři.

Po otevření jídelního lístku zjistíte, že restaurace zaměřuje především na hovězí maso.

Můžete si vybrat steaky z několika druhů chovů, z našich i zahraničních chovů. Můžete si dát

Hovězí maso Kobe, Aberdeen Angus Jižní Amerika, Český Angus nebo bílý chov masného skotu Charolais z České republiky. Šéfkuchař kuchyně osobně doporučuje dát si grilovaný steak, protože ten vás nasytí už svou pronikavou vůní. Kobe uvádí, že veškeré české maso je chováno v ekologický čistém prostředí a bez používání průmyslových krmiv, takže se nemusíte bát, kolik škodlivin jste do sebe dostali.

3. Restaurace Monarch: steak a výborné víno
V Kolkovně najdete restauraci, kde si můžete dopřát steakové speciality jako kuřecí steak s konfitem se sušených rajčat nebo pštrosí steak na grilovaných hříbkách. Není nad to vyzkoušet místo klasiky z červeného masa i lehčí variantu z bílého masa. A to vše v kombinaci s programem řízené degustace vín. K steakům totiž určitě oceníte rozsáhlý vinný lístek, kde naleznete širokou nabídku vín ze všech koutů světa. Ke steakům se nejvíc hodí červená vína, proto jistě oceníte hlavně maďarský a rakouský import. Zde vám doporučí, jaké víno je ke steaku to nejvhodnější.

Přečtěte si také:

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.