"Nejhorší jsou ambiciózní maminky!"

14.04.2009 | Revue

Pojem královna krásy je pro nás většinou spojen s představou přirozené krásy. "To už je ale často jen iluze," tvrdí známý plastický chirurg MUDr. Jan Měšťák.

Na světových soutěžích krásy se dívky dokonce už nespokojí jen s úpravami obličeje, prsou nebo boků. Českou Miss 2008 Elišku Bučkovou v zahraničí doslova šokovalo, že některé dívky v touze uspět mají i vyoperovaná žebra!

"Každou extravagantní úpravu poznám, drobnější vylepšení, pokud jsou dobře provedená, jdou odhalit jen velmi těžko," vysvětluje MUDr. Měšťák, který byl několikrát porotcem v soutěží Miss.

Plastika prsou? Ano, ale….
Sám o sobě říká, že je zastáncem přirozené krásy: "Když za mnou přijde velmi hezká dívka a chce vypadat lépe ještě o několik úrovní, nikdy neoperuji, odmítám. Na druhé straně je překvapivě mnoho velice krásných dívek, které mají určitý handicap. Třeba výraznou asymetrii prsu, jedno jim prostě téměř chybí. Když se to druhé prso dodělá tak, že to nepozná ani odborník, tak proč té dívce neumožnit, aby se mohla cítit dobře a případné soutěže zúčastnit? Já říkám ano."
Podle chirurga jsou daleko větším problémem ambiciózní a movité maminky.
"To je velký průšvih, často tlačí svoje dcery, kterým je i méně než sedmnáct let, aby podstoupily klasickou chirurgickou operaci. Přitom u dívek se ukončuje celkový fyzický vývoj až v osmnácti letech," konstatuje Dr. Měšťák. A dodává, že takový zásah do organismu nedoporučuje. Zdroj, foto: Korzo  

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.