Mlsný Háma volá po velké kuchařské show!

11.09.2009 | Revue

Herec a moderátor Aleš Háma (32) moc rád vaří. Polotovary nakupuje jen výjimečně, stejně jako hotové omáčky nebo polévky v pytlíku.

"Z časových důvodů pochopitelně takové věci s manželkou občas koupíme, ale já jsem dost staromódní. Nejraději mám všechno doma udělané, ochucené tak, jak mám rád, a když vím, co jsem do jídla dal," prozradil Háma.

Nabídka českých televizních pořadů ho neuspokojuje.
"S výjimkou Zdeňka Pohlreicha je to všechno špatné a dost ubohé. Když se podíváte třeba na německý první kanál, tam běží v sobotu večer dvouhodinová show. V ní účinkují nejlepší němečtí kuchaři. Na jejich umění se sází jako na fenomén, lidé si jejich práci zároveň zkoušejí doma, je to skvělá zábava. U nás takový zábavný pořad chybí," lituje moderátor.

Háma se netají tím, že kdyby se o něj nějaká televize pokusila, šel by do toho. On sám se může pochlubit, že zná dobře některé kuchařské fígle, i že jeho kuchyně je vybavená skutečně nejrůznějším náčiním. Loni k Vánocům si například přál strojek na nudle, dostal ho, a je jím skutečně nadšený.

"Domácí těstoviny nemají chybu," usmívá se Aleš Háma a dodává, že málem z něj byl profesionální kuchař.
"Můj táta byl pětadvacet let ředitelem karlovarského Puppu, proto je i můj vztah k tomuto povolání a vůbec restauracím a hotelům tak vřelý. A moc nechybělo a šel jsem se učit na kuchaře. Určitě bych byl dobrý, alespoň podle toho, jak mě hodnotí mé okolí. Jsem ale rád, že mi vyšlo to, co mě nyní živí. A vaření mi zůstává velkým koníčkem," dodává Háma. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.