Liběna Rochová:
"Šaty pro finalistky Miss ČR budou stát přes milión korun!"

15.09.2009 | Revue

Letošní finálovou kolekci šatů a plavek pro finalistky Miss ČR dostala za úkol vytvořit návrhářka Liběna Rochová.

 A na materiálech a doplňcích opravdu nešetřila. Celá kolekce prý bude v hodnotě přes milión korun. A možná i víc.

"Jde opravdu o luxusní a exkluzivní materiály. Hodně jsem tam použila například šifon, proto kolekce bude stát víc než milión korun, možná i milión a půl," svěřila se návrhářka, která přesnou částku zatím nezná, protože kolekce ještě není úplně hotová.

"Musíte vzít v potaz, že jsou tam šperky a nákladné materiály. Například metr látky na plavky stojí kolem pěti tisíc korun, takže opravdu celá kolekce včetně bot bude dávat obrovskou částku," vysvětluje Liběna, která peněz ani práce ale rozhodně nelituje.

"Je to pro mě obrovská výzva. A já když do něčeho jdu a něco přijmu, chci, aby to bylo dokonalé. Jak vždycky říkám, když se kácí les, musejí padat i třísky," tvrdí se smíchem.

Dívky s průhlednými korzety
Ve čtvrtek 3. 9. proběhla v ateliéru Liběny Rochové první zkouška modelů s finalistkami.
"Nezkoušely se úplně hotové šaty, pouze jsme je jenom aranžovali. Stejně tak i plavky. Teprve jsem je dívkám rozdělovala. Prostě klasická studiová práce," popisuje návrhářka.

Pravé zkoušky prý teprve dívky čekají. Vše totiž musí proběhnout v klidu a bez přítomnosti fotografů.
"Zkoušky pravé musím vždycky dělat v poklidu a o samotě. Nemohu třeba průhledné korzety zkoušet na míru, když jsou tam fotoreportéři. Má práce musí probíhat v klidu, každé dívce aranžuji šaty přímo na míru," vysvětluje Liběna. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.